•  
  • Home
  • |
  • Cursussen en opleidingen

Boomteeltopleidingen 

Vmbo
Alle agrarische opleidingscentra (aoc’s) in Nederland hebben een groene vmbo-opleiding. Daar leer je alles om in de groene sector aan de slag te gaan. Ook geeft deze opleiding je de kans om door te stromen naar het mbo. Er zijn geen vmbo-opleidingen die je alleen maar voorbereiden op een baan in de boomkwekerij. Wel zijn er aoc’s gevestigd in gebieden waar veel boomkwekerijen te vinden zijn.

 

Mbo
De meeste aoc’s in Nederland bieden opleidingen aan op mbo-niveau gericht op de plantenteelt en de handel. Die opleidingen vind je alleen niet op alle vestigingen van de aoc’s. Zoek je een plaats waar je een opleiding voor plantenteelt of handel kunt volgen, kijk dan op deze website:  https://www.kiesmbo.nl/opleidingen/groen/groen

Zoek je een mbo-opleiding die meer is gericht op de boomkwekerij en waar je alles over de teelt leert, dan kun je kiezen uit deze vijf aoc’s:

 

Hbo
In Nederland zijn verschillende hbo-scholen die groene opleidingen aanbieden. Een opleiding op hbo -niveau richt zich niet alleen op de vaktechniek. Met deze opleiding op zak kun je allerlei banen in de groene sector krijgen. Denk bijvoorbeeld aan verkoper, marketingmanager, logistiek manager, bedrijfsleider. Maar ook beroepen bij instellingen of bedrijven rond de tuinbouw zoals in het onderzoek, de voorlichting of bij keuringsinstanties. De opleiding is een goed uitgangspunt als je ondernemer wilt worden met een eigen bedrijf.

Hbo-instellingen met raakvlakken met de boomkwekerij zijn:

 

Universitair Onderwijs
Agrarische opleidingen op universitair niveau zijn in Nederland enkel te vinden bij Wageningen University & Research. Daar worden allerlei studies aangeboden, bijvoorbeeld plantenwetenschappen. Voor meer informatie kun je terecht bij www.wageningenur.nl

Nieuws

Groen zeker doen!
Groen zeker doen!
28-09-2020
De groene sector groeit en wordt steeds belangrijker! Daarom zoeken we jong talent. Heb jij groene vingers? Kies voor een opleiding in het groen! Kijk op groenzekerdoen.nl voor meer informatie.