Er zit groei in de Boomkwekerij!


Groen is overal om ons heen. Al dat groen in bossen, langs wegen, in parken, plantsoenen, de tuin en het balkon is gekweekt in de boomkwekerij.

De grootte van de bedrijven varieert van 1 tot 500 hectare. Je vindt boomkwekers vooral in Boskoop, Noord-Brabant (regio Zundert en Haaren), Opheusden en Noord Limburg (regio Venlo). Maar ook in de rest van Nederland. Boomkwekers zorgen voor de opkweek van vaste planten en bomen. Voor de verdere groei van het groen. En voor de verkoop en distributie van de planten, bomen en struiken in binnen- en buitenland. Een dynamische sector met een grote variatie aan werkzaamheden. Zowel op kantoor, bij klanten als op het bedrijf zelf.


Jouw talent hebben we nodig

Op boomkwekerijen zijn mensen in verschillende functies werkzaam:

  • Logistiek: plannen, verzamelen, verdelen en transporteren van planten met heftrucks, trekkers en vrachtwagens;
  • Marketing en sales:  klanten binden en zorgen voor nieuwe klanten levert werkplezier op. Je ontmoet veel afnemers zoals andere kwekers, inkopers van tuincentra, hoveniers en gemeenten in binnen- en buitenland.
  • Teeltmedewerkers: gewassen vermeerderen, planten, rooien en verzorgen. Samen zorgen voor optimale groeiomstandigheiden en een mooi eindproduct. Dat geeft voldoening.
  • Kantoormedewerkers: de bedrijven worden steeds groter en complexer. Hierdoor ontstaan er functies zoals receptioniste, administratief medewerker, boekhouder en management assistent. Bij grote bedrijven ook functies zoals kwaliteitsmedewerker en planner.
  • Leidinggevenden: door de toenemende omvang van de bedrijven is er een grotere behoefte aan medewerkers die andere medewerkers kunnen aansturen binnen de teelt en de handel.
  • Techneuten: mechanisatie, automatisering en robotisering vraagt om medewerkers die onderhoud kunnen plegen of storingen kunnen oplossen. Op grote bedrijven bestaan hiervoor aparte functies. Op kleine bedrijven wordt de technische functie gecombineerd met teeltwerkzaamheden.

 

 

Nieuws

Werkzaamheden scholingsconsulenten tijdens Corona pandemie
16-03-2020
Het team van scholingsconsulenten van  Talentboom is tijdens de Corona pandemie beperkt in de werkzaamheden. Hieronder een uitleg over de genomen besluiten.

Recente tweets