Er zit groei in de Boomkwekerij! 
Groen is overal om ons heen.  En al dat groen in bossen, langs wegen, in parken, plantsoenen, de tuin en het balkon is gekweekt in de boomkwekerij. Een boomkweker kweekt namelijk bomen en vaste planten.

De grootte van de bedrijven varieert van 1 tot 500 hectare. Je vindt boomkwekers vooral in Boskoop, Noord-Brabant (regio Zundert en Haaren), Opheusden en Noord Limburg (regio Venlo). Maar ook in de rest van Nederland.  Zij zorgen voor de opkweek van vaste planten en bomen, voor de verdere groei van het groen, voor de verkoop. En de distributie van de planten, bomen en struiken in binnen- en buitenland. Een dynamische sector met een grote variatie aan werkzaamheden. Zowel op kantoor, bij klanten als op het bedrijf zelf.
 
Jouw talent hebben we nodig!

Op boomkwekerijen zijn verschillende functies voor handen, denk hierbij aan:

  • Logistiek:  plannen, verzamelen, verdelen en transporteren van planten met behulp van heftrucks, trekkers en vrachtwagens.
  • Marketing en sales:  klanten binden en zorgen voor nieuwe klanten levert werkplezier op. Je ontmoet veel afnemers zoals andere kwekers, inkopers van tuincentra, hoveniers en gemeenten in binnen- en buitenland.
  • Teeltmedewerkers: gewassen vermeerderen, planten, rooien en verzorgen. Samen zorgen voor een optimale groei omstandigheid en een mooi afleverproduct. Dat geeft voldoening.
  • Kantoormedewerkers: de bedrijven worden steeds groter en complexer. Dat vraagt steeds meer administratieve werkzaamheden. Hierdoor ontstaan er functies zoals receptioniste, administratief medewerker, boekhouder en management assistent. Bij grote bedrijven ook functies zoals kwaliteitsmedewerker en planner.
  • Leidinggevenden: door de toenemende grootte van de bedrijven is er een grote behoefte aan medewerkers die andere medewerkers kunnen aansturen binnen de teelt en de handel.
  • Techneuten; door mechanisatie, automatisering en robotisering zijn er medewerkers nodig die onderhoud kunnen plegen of storingen kunnen oplossen. Op grote bedrijven bestaan hiervoor aparte functies. Op de kleine bedrijven wordt de technische functie gecombineerd met teeltwerkzaamheden.

 

 

Nieuws

Alle facetten van de boomkwekerij op een rij!
Alle facetten van de boomkwekerij op een rij!
25-05-2020
Vanuit het bedrijfsleven en het onderwijs kregen we de vraag of er een document bestaat waarin de facetten van de boomkwekerij & vaste plantenteelt in Nederland wordt uitgelegd.

Recente tweets