Informatie voor decanen/mentoren

Voor veel leerlingen, docenten en decanen is de boomkwekerij een onbekende bedrijfstak. Vaak is onbekend hoe de bedrijfstak in elkaar zit en welke beroepen en werkzaamheden er plaatsvinden. Er zijn ook boomteeltgerichte beroepsopleidingen die interessant zijn voor leerlingen.


 
Ambassadeurs
In de boomkwekerij zijn een groot aantal bedrijven die bereid zijn gastlessen te geven, excursies te ontvangen, een stand te bemensen op open dagen of beroepskeuzedagen. Of een (oriënterende) stage te verzorgen. Informeer bij de scholingsconsulent voor adressen in uw buurt.
  
Sectorfilm
Er is een korte informatieve film gemaakt die uiteenzet wat de boomkwekerijsector is en welke beroepsmogelijkheden er zijn. De film, genaamd “Er zit groei in de boomkwekerij” is te vinden via youtube. Leuk om te tonen op beroepskeuze dagen!
 
Poster en flyer
Voor leerlingen die een beroepskeuze moeten maken is een informatieflyer beschikbaar over de website Talentboom. Ook is er een poster gemaakt om op te hangen op scholenm. De flyer en poster zijn te bestellen bij de scholingsconsulent.
 
Website
Voor scholen, werkzoekenden maar ook voor het bedrijfsleven is deze website ontwikkeld met informatie over leren en werken in de boomkwekerij: www.talentboom.nl . 
  
Contactpersoon voor scholen
Wilt u een ambassadeur inschakelen, posters en flyers bestellen? Of wilt u andere informatie over leren en werken in de boomkwekerij? Dan kunt u contact opnemen met scholingsconsulent Piet Verhoeven (p.verhoeven@agroopleidingshuis.nl of 06-30108049). 

Nieuws

Opnames Vlog werken in de Booomkwekerij
Opnames Vlog werken in de Booomkwekerij
19-09-2019
Afgelopen woensdag heeft Youtuber Lise van Wijk een dagje meegelopen bij Plantenkwekerij Joost Sterke en Boomkwekerij Udenhout.

Recente tweets