Leerbedrijven in de Boomkwekerij

Leerbedrijven in de boomkwekerij bevinden zich verspreid over het hele land. De bedrijven zijn erkend door het Kenniscentrum SBB. Ze voldoen daarom aan kwaliteitscriteria die bedrijfsleven, scholen en vakbonden met elkaar hebben vastgesteld. Op deze leerbedrijven kan geleerd worden in de praktijk onder deskundige begeleiding van de praktijkopleider.

Voor meer informatie over SBB en leren in de praktijk. Zie de film op de site van SBB. Kijk op "erkende leerbedrijven" voor de mogelijkheden van een leer-werkplek in jouw regio en die past bij jouw leerdoelen.  
Geef je "plantenteelt" als sector in? Dan vindt je ook boomkwekers die je kunt benaderen voor een leerwerkplek of een stageplaats. 

Zoek je een leerbedrijf in je omgeving die plek heeft dan kun je ook terecht via de site stagemarkt.

Op MBO niverau zijn er diverse opleidingsmogelijkheden. Om een beeld te krijgen van leren en werken in de boomkwekerij/tuinbouw zie de volgende filmpjes van SBB channel.

Medewerker teelt (MBO niveau 2)

Vakbekwaam medewerker teelt (MBO niveau 3)

 

Vakexpert teelt en groene technologie (MBO niveau 4)

 

Nieuws

Collandvergoeding voor deelname aan cursussen naar 85%
Subsidiemogelijkheden van Colland
01-08-2019
Voor medewerkers die aangesteld zijn conform de CAO openteelten Boomkwekerij kan subsidie worden aangevraagd, indien men een cursus volgt bij een officiële opleider/school.

Recente tweets