Leerbedrijven in de Boomkwekerij

Leerbedrijven in de boomkwekerij bevinden zich verspreid over het hele land. De bedrijven zijn erkend door het Kenniscentrum SBB. Ze voldoen daarom aan kwaliteitscriteria die bedrijfsleven, scholen en vakbonden met elkaar hebben vastgesteld. Op deze leerbedrijven kan geleerd worden in de praktijk onder deskundige begeleiding van de praktijkopleider.

Voor meer informatie over SBB en leren in de praktijk. Zie de film op de site van SBB. Kijk op "erkende leerbedrijven" voor de mogelijkheden van een leer-werkplek in jouw regio en die past bij jouw leerdoelen.  
Geef je "plantenteelt" als sector in? Dan vindt je ook boomkwekers die je kunt benaderen voor een leerwerkplek of een stageplaats. 

Zoek je een leerbedrijf in je omgeving die plek heeft dan kun je ook terecht via de site stagemarkt.

Op MBO niverau zijn er diverse opleidingsmogelijkheden. Om een beeld te krijgen van leren en werken in de boomkwekerij/tuinbouw zie de volgende filmpjes van SBB channel.

Medewerker teelt (MBO niveau 2)

Vakbekwaam medewerker teelt (MBO niveau 3)

 

Vakexpert teelt en groene technologie (MBO niveau 4)

 

Nieuws

Leren en innoveren in de boomteelt, ook voor u!
Leren en innoveren in de boomteelt, ook voor u!
20-05-2019
Goed opgeleiden medewerkers zorgen voor een hoger rendement op uw bedrijf. Dit heeft u waarschijnlijk al eerder gehoord. Goed opgeleide medewerkers werken efficiënter en maken minder fouten.

Recente tweets