Waarom mijn personeel ontwikkelen?

Voor de continuïteit van uw onderneming is een Leven Lang Leren van groot belang. Hieronder een aantal redenen waarom ontwikkeling van personeel belangrijk is.

 

Het vinden van nieuw personeel

Het is voor veel boomkwekerijen nu al lastig om goed gekwalificeerd personeel te vinden. In de toekomst wordt het nog moeilijker. Door de vergrijzing. Maar ook door het dalend aantal scholieren dat kiest voor een opleiding in de boomkwekerij. Het vinden van mensen met de juiste opleiding en ervaring is lastig. Soms heb je te maken met zogenaamde zij-instromers, die nog veel moeten bijleren.


Meegroeien met innovatieve en technologische ontwikkelingen

Er is steeds meer schaalvergroting in de boomkwekerij.  Als je bedrijf groeit, stel je vaak andere eisen aan je personeel. In de toekomst hebben boomkwekerijen minder productiemedewerkers in dienst en steeds meer technische en specialistische medewerkers. Deze specialisten moeten blijvend worden geschoold en op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Investeren in kennis en vaardigheden van je personeel zorgt ervoor dat je de concurrentie een stap voor blijft. Dus meer rendement uit arbeid!

 

Leren draagt bij aan gemotiveerd personeel

Scholing en ontwikkeling motiveert en bindt werknemers aan jou en je bedrijf. Door werknemers op te leiden ontstaat doorstroming van je personeel. Dat kan door opleiding of door leren in de praktijk. Medewerkers krijgen kansen en uitdagingen. En je houdt de kennis en ervaring binnen het bedrijf.


Marge

Scholing en ontwikkeling verhoogt de productiviteit. Werknemers zijn gemotiveerder en het ziekteverzuim daalt. Medewerkers leren efficiënter te werken. En er is minder productie-uitval. Dit alles heeft een positieve invloed op de marge.


Kwaliteit

Scholing en ontwikkeling brengt je medewerkers naar een hoger niveau. Beter geschoold personeel leidt tot hogere kwaliteit van product en dienstverlening. En daarmee tot tevreden klanten.


Reputatie

Investeren in leren is goed voor de reputatie van je bedrijf.  Het laat zien dat je bedrijf Maatschappelijk Verantwoord Onderneemt. Ben je een goede werkgever die zijn personeel kan boeien en binden? Dan blijven goede werknemers langer bij je. Voor elke werknemer komt er vroeg of laat een moment om op zoek te gaan naar een andere uitdaging. Bij goed werkgeverschap is je ex-werknemer nog altijd je visitekaartje! Misschien werft hij in zijn eigen kennissenkring (op de voetbalclub, een verjaardag of in de kroeg) een nieuw personeelslid voor je!

Bent u nog niet overtuigd om leren in uw bedrijf te stimuleren?

Bekijk dan de volgende youtube filmpjes:
- Leren is belangrijk om je succes te verduurzamen
- Geef zelf als ondernemer het goede voorbeeld
- Regiseer het leren in uw bedrijf
- Maak leren leuk in uw bedrijf
- Ben ik zelf als ondernemer wel voldoende het voorbeeld in leren?

 

Nieuws

Werkzaamheden scholingsconsulenten tijdens Corona pandemie
16-03-2020
Het team van scholingsconsulenten van  Talentboom is tijdens de Corona pandemie beperkt in de werkzaamheden. Hieronder een uitleg over de genomen besluiten.

Recente tweets