Waarom willen medewerkers zich ontwikkelen?

Wat motiveert uw medewerkers om te leren? Gaat het om geld of werkplezier? Of spelen er andere motieven een rol? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw medewerkers zich willen ontwikkelen. 

 

Goed functioneren

Je bedrijf ontwikkelt zich elke dag. Je krijgt meer of minder klanten, produceert andere producten, of je besluit nieuwe technologieën in te zetten. Daardoor verandert ook de werkomgeving van je personeel. Gemotiveerde medewerkers vinden het prettig continu te leren en te worden uitgedaagd. Ze kunnen daardoor goed functioneren en voelen zich prettig in nieuwe situaties.

 

Nieuwe uitdaging

Van baan veranderen is goed voor een mens. Iedere werknemer heeft wel eens behoefte aan een nieuwe uitdaging. Het loopt niet zo lekker met de collega’s. Of door routine gaat een medewerker zich vervelen. Op zo’n moment is het voor beide partijen goed om te zoeken naar nieuwe uitdagingen. Binnen je bedrijf of daarbuiten.


Vanwege het geld

De meeste mensen werken om geld te verdienen. Meer gaan verdienen is nog steeds een belangrijke motivatie om bijvoorbeeld een opleiding te volgen. 

 

Investeren in de toekomst

Er zijn medewerkers die bewust nadenken over hun loopbaan. Zij weten wat ze willen en wat ze moeten doen om flexibel te blijven op de arbeidsmarkt. Zij investeren heel bewust in hun eigen ontwikkeling door het volgen van een opleiding of cursus.

 

Plezier in leren

Niet iedereen vindt het leuk om altijd in dezelfde omgeving, dezelfde dingen te doen. Sommige medewerkers weten wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Zij houden van verandering en vinden het leuk om nieuwe dingen te leren.


Groeien

Sommige werknemers komen op een punt in hun carrière dat ze beseffen dat ze meer kunnen dan wat ze nu doen. De huidige taken gaan hen (te) gemakkelijk af. Automatisch pakken zij taken op die buiten zijn of haar takenpakket vallen. Een opleiding/cursus motiveert zulke mensen door te groeien naar een hogere functie.

Nieuws

Werkzaamheden scholingsconsulenten tijdens Corona pandemie
16-03-2020
Het team van scholingsconsulenten van  Talentboom is tijdens de Corona pandemie beperkt in de werkzaamheden. Hieronder een uitleg over de genomen besluiten.

Recente tweets