Waarom zou ik mij willen ontwikkelen?

 

Omdat werk verandert

In de boomkwekerij en vasteplantenteelt is voldoende werkgelegenheid. De sector en het werk verandert wel! Dat betekent dat de eisen aan werknemers daarmee ook veranderen. Denk aan de volgende ontwikkelingen:

  • Boomteeltbedrijven worden steeds groter. Bijvoorbeeld door overnames. Er komen dan meer medewerkers. Misschien vraagt je werkgever je om meer taken op te pakken. Of biedt hij je een leidinggevende functie aan.
  • Het bedrijf zet nieuwe nieuwe technologieën in. Daardoor ontstaan er meer specialistische of technische functies.
  • Meer bedrijven specialiseren zich op gebied van teelt, teeltmethode en afzet. Er ontstaan meer specialistische functies. Als medewerker moet je verder ontwikkelen om alle veranderingen te kunnen bijhouden. Worden de kennis en vaardigheden niet bijgehouden dan levert de specialisatie van het bedrijf onvoldoende rendement op en kan men zich niet onderscheiden ten opzichte van collega's.

De vraag naar hoger opgeleid personeel neemt toe in onze sector.  Eenvoudige, uitvoerende, werkzaamheden worden uitbesteed aan derden. Of het bedrijf neemt daarvoor (buitenlandse) arbeidskrachten zonder vakkennis in dienst. De vraag naar medewerkers met leidinggevende capaciteiten en voldoende vakkennis neemt toe. De eisen aan jou als werknemer veranderen ook!  Het biedt kansen aan mensen die meer willen, weten en kunnen. Ben je bereid mee te groeien?

 

Voor je carrière

Tijd voor een volgende stap in jouw carrière? Of wil je nu eindelijk gaan doen wat je echt leuk vindt? Met een actueel diploma of certificaat sta je een stuk sterker op de arbeidsmarkt. Het is handig om elke 4 of 5 jaar de balans op te maken of je nog wel op de goede plek zit qua functie of werkgever. Via deze link krijg je wat tips om je mobiliteit te verbeteren.


Voor je eigen toekomst

Leren kost tijd. Soms volg je deels in je eigen tijd een cursus of opleiding. Je investeert hiermee in je eigen toekomst. Je hebt meer kans op een betere en soms ook leukere baan. Je kunt ook leren buiten de schoolbanken. Door stage te lopen, gecoached te worden door deskundigen, vakbladen te lezen, kennis te delen in werkoverleg, beurzen te bezoeken of lid te worden van een studieclub.


Om te doen wat bij je past

In je werk kom je regelmatig nieuwe uitdagingen of problemen tegen. Je leert daardoor steeds nieuwe dingen. Als je doet waar je goed in bent, vindt je het werk ook leuk. Soms is het goed om stil te staan bij wat je allemaal kunt en wat je waardeert in je werk. Dit helpt het werk zo in te richten dat het voor jou en voor het bedrijf waar je werkt het beste uitpakt en er een goede balans is.

Nieuws

Werkzaamheden scholingsconsulenten tijdens Corona pandemie
16-03-2020
Het team van scholingsconsulenten van  Talentboom is tijdens de Corona pandemie beperkt in de werkzaamheden. Hieronder een uitleg over de genomen besluiten.

Recente tweets