•  
  • Home
  • |
  • Talentboom

Talentboom

In de boomkwekerij en vaste plantenteelt is Talentboom hét informatieloket voor werkgevers, werknemers en toekomstige werknemers. Het loket informeert kwekerijen en handelsbedrijven over leermogelijkheden. Het loket wordt beheerd door de scholingsconsulenten voor de Boomkwekerij.

Investeren we niet in de ontwikkeling van bedrijven, dan neemt de concurrentiekracht af. We hebben dus talenten nodig op alle niveau's binnen het bedrijf. Uiteindelijk leidt dit tot een hoger rendement uit arbeid en verbetering van de toekomst voor een bedrijf. Werkgevers en werknemerspartijen zien dit belang. Zij hebben vanuit het Colland Arbeidsmarktbeleid geïnvesteerd in de aanstelling van scholingsconsulenten. Met deze website informeert de scholingsconsulent iedereen in de sector over de leermogelijkheden.

'Talentboom' is een samenvoegsel van de woorden talent en boom. We willen talenten kweken in de boomkwekerij. Het logo geeft een boom weer. Maar ook de hersenen van een mens met sinusknopen die nodig zijn om te leren en talent te kweken.

Talentboom biedt:

  • Een overzicht van relevante opleidingen/cursussen in de boomkwekerij en vasteplantenteelt.
  • Advies en ondersteuning bij bedrijfsvraagstukken, waarbij scholing en ontwikkeling van personeel een oplossing is. De scholingsconsulent vertaalt een opleidingsvraag naar een passende oplossing. In samenspraak met het bedrijf. De oplossing kan het volgen van een cursus of opleiding zijn. Ook bestaan andere mogelijkheden om zich te ontwikkelen. De scholingsconsulent ondersteunt u ook bij het vinden en aanvragen van subsidies voor scholing.
  • Informatie voor ondernemers, werkenden, werkzoekenden, studenten die nog een studiekeuze moeten maken en decanen over leren en werken in de Boomkwekerij

Lees ook de veelgestelde vragen over Talentboom.

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat de meerwaarde is om uw medewerkers zich verder te laten ontwikkelen? Twee verschillende kwekers vertellen hoe zij met behulp van een scholingsconsulent meer rendement hebben kunnen halen uit hun medewerkers.

De Scholingsconsulent

Sinds april 2018 zijn er twee scholingsconsulenten actief in de sector. Samen zorgen Robert Soesman en Mariëlle Mulder voor alle activiteiten en informatie rondom scholing. Als scholingsconsulenten ondersteunen zij werkgevers en werknemers om de ontwikkelmogelijkheden te inventariseren en hierover advies te geven.

De aanstelling van de scholingsconsulenten en de website Talentboom is een project van de sociale partners in de boom- en vasteplantenteelt. Het inrichten van deze website is gefinancierd met "Groene Plusgelden" vanuit het Ministerie van EZ. Het project scholingsconsulent wordt gefinancierd door Colland Arbeidsmarkt. De scholingsconsulenten worden aangestuurd door een stuurgroep die bestaat uit een vertegenwoorder van:

Het project scholingsconsulent wordt uitgevoerd door Arbeidsmarkt & Ontwikkeling Agrarische Sectoren BV te Woerden dat als een aparte BV onderdeel uitmaakt van Actor. 

Radiointerview oud-scholingsconsulent Piet Verhoeven

Studioopmname businessclubradio

Bron: Jan Sonneveld

Op 26 oktober 2016 heeft Businessclubradio te Ede de scholingsconsulent geïnterviewd en dat geeft een goed beeld wat hij allemaal doet. Het hele interview is te zien via deze website van de radiozender. Het is ook mogelijk gedeelten van de gespreksonderwerpen te bekijken en te beluisteren.

 

Nieuws

Alle facetten van de boomkwekerij op een rij!
Alle facetten van de boomkwekerij op een rij!
25-05-2020
Vanuit het bedrijfsleven en het onderwijs kregen we de vraag of er een document bestaat waarin de facetten van de boomkwekerij & vaste plantenteelt in Nederland wordt uitgelegd.

Recente tweets