Ondernemer 

Niet alleen de wereld om ons heen, ook het vak verandert. Denk alleen maar aan de impact van digitalisering. Ook de eisen die aan u, uw werknemers en uw bedrijf worden gesteld veranderen. Om als ondernemer in de boomkwekerij en vaste planten- en zomerbloementeelt bij te blijven, is het daarom verstandig regelmatig uw kennis bij te spijkeren.

Wat kunnen u en uw bedrijf winnen met scholing?

Het vinden van nieuw personeel
Het is voor veel boomkwekerijen lastig om genoeg goed personeel te vinden. In de toekomst wordt dat waarschijnlijk alleen maar moeilijker. Door bijvoorbeeld zij-instromers een korte cursus of training aan te bieden, vergroot u de kans nieuw personeel te vinden.


Meegroeien met innovatieve en technologische ontwikkelingen.
Bedrijven in de boomkwekerij worden steeds groter. Als uw bedrijf groeit, verandert de manier van werken en daarmee de eisen die aan het personeel worden gesteld. Er komen steeds meer specialistische medewerkers. Die specialisten moeten op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen, want zo blijft u de concurrentie een stap voor. Investeren in kennis en vaardigheden door het aanbieden van cursussen of trainingen levert dan meer rendement uit arbeid op.

 

Leren draagt bij aan gemotiveerd personeel
Goed personeel is schaars en dat geldt in het bijzonder voor functies op het bedrijf waar kennis en ervaring voor nodig is. Door werknemers cursussen of trainingen voor bijvoorbeeld het behalen van een spuitlicentie of een training in verkoop aan te bieden, krijgen zij de kans door te groeien naar hogere functies. Dat motiveert en bindt mensen aan uw bedrijf. Zo kweekt zo u eigen talent voor hogere functies en investeert hiermee in de toekomst en groei van het bedrijf.


Productiviteit verhogen
Scholing en ontwikkeling verhoogt de productiviteit. Werknemers zijn gemotiveerder en het ziekteverzuim daalt. En medewerkers leren efficiënter te werken.


Kwaliteit omhoog
Scholing en ontwikkeling brengt uw medewerkers naar een hoger niveau. Beter geschoold personeel leidt tot hogere kwaliteit van product en dienstverlening. En daarmee tot tevreden klanten. Daarnaast is uw personeel op meerdere plekken in het bedrijf inzetbaar. Dat is handig, voor als er eens iemand ziek is.


Reputatie in de lift
Investeren in leren is goed voor de reputatie van uw bedrijf. Het laat zien dat u maatschappelijk verantwoord onderneemt en oog hebt voor het personeel. Bent u een goede werkgever die zijn personeel kan boeien en binden? Dan blijven goede werknemers waarschijnlijk langer bij u werken.

Bedrijfsontwikkelplan

Een handig hulpmiddel om in kaart te brengen bij welke bijscholing u en uw medewerkers baat hebben, is een bedrijfsontwikkelplan. Daarin beschrijft hoe u uw bedrijf wilt ontwikkelen en welke cursussen of trainingen voor uzelf en uw personeel helpen om dat doel te bereiken. Opleidingen zijn er in alle soorten en maten, van plantenkennis, het halen van een spuitlicentie tot en met trainingen  in verkoop of leidinggeven.

Scholingsconsulent biedt hulp

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor scholing van uzelf en van uw personeel? Wilt u weten welk cursusaanbod er is en welke mogelijkheden voor subsidie er zijn? Of wilt u een opleidingsplan voor uw medewerkers of een bedrijfsontwikkelplan voor uw onderneming maken? Neem dan eens contact op met de scholingsconsulenten Robert Soesman (mobiel nummer: 06 - 3010 8049, e-mail) of Mariëlle Gooijaers (mobiel nummer: 06 - 576 434 58, e-mail).

Nieuws

Subsidie Nederlandse taalles
Subsidie Nederlandse taalles
14-01-2021
Taal is de basis onder al onze samenwerking. Elkaar verstaan en begrijpen maakt samenwerken niet alleen veel leuker, maar ook effectiever.