Werkzoekend

De boomkwekerij, vaste planten- en zomerbloementeelt is een moderne dynamische sector die mooie carrièrekansen biedt voor mensen met uiteenlopende achtergronden en opleidingen. Niet alleen in de teelt, maar bijvoorbeeld ook in de handel, logistiek of het gebruiken van de aller modernste technieken. De sector groeit en er is daarom veel werk. Ook jouw talent wordt gezocht!

Op kwekerijen gebeurt er van alles:

  • Logistiek: plannen, verzamelen, verdelen en transporteren van planten met heftrucks, trekkers en vrachtwagens. Alles moet zo efficiënt mogelijk. Dit is soms best een flinke puzzel.
  • Marketing en sales: klanten binden en zorgen voor nieuwe klanten levert werkplezier op. Je ontmoet veel afnemers zoals andere kwekers en inkopers van tuincentra, hoveniers en gemeenten in binnen- en buitenland.
  • Teeltmedewerkers: gewassen vermeerderen, planten, verzorgen en rooien. Samen zorgen voor optimale groeiomstandigheden en een mooi product. Dat geeft voldoening.
  • Kantoormedewerkers: de bedrijven worden steeds groter en complexer. Dat vraagt steeds meer administratieve werkzaamheden. Hierdoor ontstaan er functies zoals receptioniste, administratief medewerker, boekhouder en managementassistent. Bij grote bedrijven zijn er ook functies zoals kwaliteitsmedewerker en planner.
  • Leidinggevenden: omdat kwekerijen steeds groter worden, zijn er medewerkers nodig die anderen kunnen aansturen, zowel op het gebied van de teelt als de handel.
  • Technici: mechanisatie, automatisering en robotisering vraagt om mensen die onderhoud kunnen uitvoeren of storingen kunnen oplossen. Of nieuwe technieken kunnen uitrollen. Op grote bedrijven bestaan hiervoor aparte functies. Op de kleine bedrijven wordt de technische functie vaak gecombineerd met teeltwerkzaamheden.

 
De behoefte aan vakbekwame teeltmedewerkers en leidinggevend personeel is nu het grootst. Maar de bedrijven verschillen sterk van elkaar in grootte en manier van werken. Dat zorgt ervoor dat er een groot aanbod aan verschillende functies is. Voor ieder wat wils.
 

Scholingsconsulent biedt hulp

Ben jij geïnteresseerd in de mogelijkheden om in de boomkwekerij, vaste planten- of zomerbloementeelt te werken? De scholingsconsulenten kunnen je hierover meer vertellen. Ook kunnen ze je adviseren over scholing die je op weg helpt naar een mooie carrière in dit vak. Neem daarvoor gerust contact op met Robert Soesman (mobiel nummer: 06 - 3010 8049, e-mail) of Mariëlle Gooijaers (mobiel nummer: 06 - 576 434 58, e-mail).

Nieuws

Groen zeker doen!
Groen zeker doen!
28-09-2020
De groene sector groeit en wordt steeds belangrijker! Daarom zoeken we jong talent. Heb jij groene vingers? Kies voor een opleiding in het groen! Kijk op groenzekerdoen.nl voor meer informatie.