Vacatures

 

VAKBEKWAME VRUCHTBOOMKWEKERS GEZOCHT

Beste jonge held,
Zou je ons in de toekomst willen helpen om een belangrijke taak in de wereld mee op te pakken? We zorgen als boomkwekerij voor de aankleding van wegen, woningen, parken, tuinen, bossen, begraafplaatsen en daken. Naast groen, verzorgen we ook andere kleuren via de bloeiende heesters en vaste planten. Van de inrichting van (vis)vijvers met waterplanten tot de chill plekken op chique kantoorpanden in steden, van de boomgaarden met vele fruitsoorten tot de klimbomen op speelplaatsen en hangplekken, overal vindt je onze producten.
We hebben mensen nodig met passie en motivatie. Het liefst ook met kennis. Kennis van nieuwe technologie, die we zelf steeds meer nodig hebben. In de boomkwekerij, waar we letterlijk van het zaaien, stekken of enten af, een boom of vaste plant optrekken, verkopen we nog steeds en het liefste onze eigen producten zelf. We willen feeling houden met onze klanten. We moeten weten wat de markt wil.
Daarnaast zoeken we ook vakmensen met (k)(p)lantenkennis. Mensen die mensen kunnen lezen, jeugdleiders, trainers, om teams aan te sturen. Techneuten om ons te helpen met precisielandbouw, met GPS systemen en drones en robotisering. Echte aanpakkers!
Ben jij een van deze mensen en heb je zin in een leven lang uitdaging met divers afwisselend werk op kantoor, in een plantenkas of lekker buiten op een pot en containerbedrijf of buiten op het veld in de natuur? Kom dan eens praten met een boomkweker bij jou in de buurt! Have fun!
 
Quote van Han Fleuren van vruchtboomkwekerij Henri Fleuren uit Baarlo op facebook


 
 

Kans op werk

Er zijn voldoende kansen voor werk in de boomkwekerij. Kenniscentrum SBB doet regelmatig onderzoek hiernaar. Ga naar de site Kans op werk en zoek naar beroepen in de plantenteelt. Je ontdekt de vele mogelijkheden in alle regio's van het land.

Colland Arbeidsmarktbeleid voert ook onderzoek uit naar de arbeidsmarkt. Het laatste rapport is samengesteld in 2016. Van de sector Openteelten Boomkwekerij is specifieke informatie te downloaden. Zie deze info op de site van Colland Arbeidsmarkt.

Kasgroeit heeft jongeren geïnterviewd waarom ze hebben gekozen voor een baan in de (glas)tuinbouw en wat ze verwachten van hun werkgever. Dezelfde motivaties kun je bedenken voor werken in de boomkwekerij. Via deze link kun je de filmpjes bekijken.

Nieuws

Opnames Vlog werken in de Booomkwekerij
Opnames Vlog werken in de Booomkwekerij
19-09-2019
Afgelopen woensdag heeft Youtuber Lise van Wijk een dagje meegelopen bij Plantenkwekerij Joost Sterke en Boomkwekerij Udenhout.

Recente tweets