Vacatures

 

VAKBEKWAME VRUCHTBOOMKWEKERS GEZOCHT

Beste jonge held,
Zou je ons in de toekomst willen helpen om een belangrijke taak in de wereld mee op te pakken? We zorgen als boomkwekerij voor de aankleding van wegen, woningen, parken, tuinen, bossen, begraafplaatsen en daken. Naast groen, verzorgen we ook andere kleuren via de bloeiende heesters en vaste planten. Van de inrichting van (vis)vijvers met waterplanten tot de chill plekken op chique kantoorpanden in steden, van de boomgaarden met vele fruitsoorten tot de klimbomen op speelplaatsen en hangplekken, overal vindt je onze producten.
We hebben mensen nodig met passie en motivatie. Het liefst ook met kennis. Kennis van nieuwe technologie, die we zelf steeds meer nodig hebben. In de boomkwekerij, waar we letterlijk van het zaaien, stekken of enten af, een boom of vaste plant optrekken, verkopen we nog steeds en het liefste onze eigen producten zelf. We willen feeling houden met onze klanten. We moeten weten wat de markt wil.
Daarnaast zoeken we ook vakmensen met (k)(p)lantenkennis. Mensen die mensen kunnen lezen, jeugdleiders, trainers, om teams aan te sturen. Techneuten om ons te helpen met precisielandbouw, met GPS systemen en drones en robotisering. Echte aanpakkers!
Ben jij een van deze mensen en heb je zin in een leven lang uitdaging met divers afwisselend werk op kantoor, in een plantenkas of lekker buiten op een pot en containerbedrijf of buiten op het veld in de natuur? Kom dan eens praten met een boomkweker bij jou in de buurt! Have fun!
 
Quote van Han Fleuren van vruchtboomkwekerij Henri Fleuren uit Baarlo op facebook

Vacature sites met banen in de boomkwekerij inclusief handel
De volgende vacaturesites bevatten regelmatig banen in de boomkwekerij. In zowel productie- als handelsbedrijven.
 


 
Agriholland.nlzoek in sector Plantenteelt bij VMBO/MBO en Tuinbouw HBO/WO
Green Carreerconsult: functies op HBO en universitair niveau in Agro en Food incl. boomkwekerij
Agrojobs.nlzoek onder sector tuinbouw
Indeed.nl: kijk onder 'boomkwekerij'
Agriwerker.nl: kijk op 'boomkwekerij vacatures'
Nieuwe oogst: werkveld Tuinbouw
Versado: werkveld groen incl. boomkwekerij regio Noord Limburg
AB-werkt: agrarisch breed incl. boomkwekerij in zuidelijke provincies
VPO-Oirschot: Vacatures in agrarisch incl. boomkwekerij, ook voor leren in en kennismaken met de sector. Kijk ook op de facebookpagina.  

Kans op werk

Er zijn voldoende kansen voor werk in de boomkwekerij. Kenniscentrum SBB doet regelmatig onderzoek hiernaar. Ga naar de site Kans op werk en zoek naar beroepen in de plantenteelt. Je ontdekt de vele mogelijkheden in alle regio's van het land.

Colland Arbeidsmarktbeleid voert ook onderzoek uit naar de arbeidsmarkt. Het laatste rapport is samengesteld in 2014. Van de sector Openteelten Boomkwekerij is specifieke informatie te downloaden. Zie de site van Colland.

Kasgroeit heeft jongeren geïnterviewd waarom ze hebben gekozen voor een baan in de (glas)tuinbouw en wat ze verwachten van hun werkgever. Dezelfde motivaties kun je bedenken voor werken in de boomkwekerij. Via deze link kun je de filmpjes bekijken.

Nieuws

Het kan nog beter
Het kan nog beter
04-02-2019
Bij Combinatie Mauritz zijn de zaken strak geregeld en men is trots om voor dit bedrijf te mogen werken.

Recente tweets