•  
  • Home
  • |
  • Actueel
  • |
  • Landelijke Jongerendag Boomkwekerij krijgt steeds meer vorm

Landelijke Jongerendag Boomkwekerij krijgt steeds meer vorm

Landelijke Jongerendag Boomkwekerij krijgt steeds meer vorm

De allereerste Landelijke Jongerendag Boomkwekerij die de LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen op donderdag 26 augustus bij De Buurte Kwekerijen organiseert, krijgt steeds meer vorm.

 

Hieronder ziet u de poster die binnen LTO Nederland speciaal voor dit evenement is ontworpen, inclusief een aanmeldpagina voor de doelgroep: alle jongeren in onze sector, in de leeftijd 18-35 jaar.

 

Klik HIER om de poster (pdf) te downloaden; de vakgroep stelt het op prijs als u deze verspreid onder uw kinderen, jonge medewerkers en studenten in al onze teelten: bomen, vaste planten en zomerbloemen. Deze nieuwsbrief kunt u natuurlijk ook doorsturen naar hen. Zij kunnen zich via DEZE LINK opgeven voor de jongerendag. Dezelfde link zit ook in de button rechtsonder op de poster (na downloaden).

 

Aanmelden is verplicht vanwege de organisatie, de catering en de coronamaatregelen die eind augustus gelden. Deelname is gratis, behalve de drankjes bij de barbecue na afloop: die zijn voor eigen rekening.

 

Ons initiatief mag zich op steeds meer steun verheugen! Zo hebben deze regionale vakorganisaties reeds toegezegd om collectief vervoer voor jongeren vanuit hun regio te regelen: Tree Centre Opheusden, Treeport Zundert, Excursiegroep Midden-Brabant & ZLTO, Greenport Regio Boskoop en Boomteeltstudieclub Horst aan de Maas. Andere partijen in de sector worden ook benaderd voor een mogelijke bijdrage aan het evenement.

 

BN’er Helga van Leur op programma

Samen met jongeren werken we nog aan de invulling van het programma. Het zal een dynamisch, interactief en afwisselend geheel zijn: met presentaties, demonstraties en volop ruimte voor sociale contacten en gezelligheid. Er zal bijvoorbeeld aandacht zijn voor hightech die zeker jongeren aanspreekt, zoals drones en robots. We hebben alvast Helga van Leur bereid gevonden om op inspirerende en sprankelende wijze te spreken. De bekende meteorologe en TV-presentatrice heeft er al veel zin in. „We gaan op de jongerendag een boompje opzetten over klimaat en duurzaamheid!”

 

De komende tijd zullen we nog meer tipjes van de programmasluier oplichten. Op de site van de LTO Vakgroep kunt u lezen wat jongeren die betrokken zijn bij het evenement, beweegt. Klik HIER voor een interview met Rowy Roelands uit Zundert, en HIER voor Sem van der Werf uit Boskoop. Jorian Verwoert uit Opheusden en Rens de Swart uit Horst aan de Maas komen later aan het woord.

 

Aan de jongerendag werken verder twee jonge vakgroepbestuurders en ondernemers mee, Caroline Janssen-Michels en Sander Hendrikx, en scholingsconsulent Marielle Gooijaers en Arno Engels. En uiteraard het gastbedrijf, De Buurte in Oene! Eventuele vragen kunt u stellen via: arno@ltobomen.nl.

Jongeren zijn de toekomst van onze prachtige sector!