Functie
Alle functies
Aanbod verplichte cursussen
Administratief medewerker
Bedrijfsleider
Boekhouder / administrateur
Chauffeur
Chef Boomkwekerij
Chef logistiek
Hoofd logistiek
Inkoper
Kwaliteitsfunctionaris
Kwekerij medewerker
Logistiek medewerker
Meewerkend voorman
Onderhoudsmonteur
Ondernemer
Veredelaar
Verkoper
Verkoper binnendienst
Thema
Alle thema's
Agrarisch Onderwijs
Algemeen
Arbo en Veiligheid
Branche Opleiding
Branche Opleiding
E-Learning/Online leren
Gewasbescherming
Kwaliteitszorg
Leidinggeven en Communicatie
Logistiek en transport
Management
Marketing en Verkoop
Ondernemerschap
Productkennis
Techniek
Teelt
Opleidingsniveau
Alle niveau's
VMBO
MBO
HBO
WO

Opleider

Aeres Aeres
Jeannette Wolters-Rougoor
0880-205965
E-mail
Website

Kosten

Jaarlijks Collegegeld

Subsidie

Thema

Agrarisch Onderwijs

Opleidingsniveau

HBO

Duur

2 jaar

Data en locaties

Nog niet bekend

HBO Ad Agrarisch Ondernemerschap (Voltijds/Deeltijd)

Voor jonge agrarische ondernemers die een tuin- akkerbouwbedrijf runnen en klaar willen zijn voor de toekomst is er de studie Ondernemerschap. Met deze twee jaar durende deeltijdstudie wordt je voorbereid op het zelfstandig runnen van een bedrijf dat klaar is voor de toekomst.

De studie leidt ondernemers op voor een diploma Associate Degree Ondernemerschap. Dit is een HBO diploma dat voortborduurt op MBO niveau 4 en voorafgaat op de bachelor titel.

Er is veel aandacht voor de ontwikkeling van kennis en vaardigheden op HBO niveau waarmee je, samen met je werkervaring, in staat bent problemen op te lossen, verbeteringen en vernieuwingen tot stand te brengen in de eigen organisatie. In de modules die binnen de Ad Ondernemerschap worden gegeven zoals marketing, bedrijfseconomie en kwaliteitsmanagement, krijg je inzicht in de verschillende managementgebieden. De modules worden geheel verzorgd door docenten van Aeres Hogeschool Dronten.

Jaar 1

  • In het eerste jaar van de opleiding doe je onder meer kennis op over gewasgezondheid, de bodem, bedrijfseconomie en precisielandbouw. Je leert tevens een bedrijfsanalyse van een tuinbouw- of akkerbouwbedrijf te maken. Je loopt gedurende een deel van het eerste jaar stage op een primair bedrijf. Daarnaast rond je het hbo-doorstroompakket af (de doorstroom- en schakelvakken wiskunde, Nederlands, Engels en scheikunde in het eerste jaar). Of je ook de schakelvakken economie, of biologie, of een praktijkstage moet volgen, is afhankelijk van je vooropleiding.

 Jaar 2

  • In het tweede jaar volg je onder andere modulen gericht op ondernemerschap. Je leert de boekhouding te analyseren en na te denken over omgevingsgericht ondernemen. Daarnaast volg je verschillende teeltgerichte vakken en werk je een advies uit op het gebied van teeltoptimalisatie. Tot slot maak je een afstudeeropdracht. Binnen een aantal modules maak je bewust een keuze voor tuinbouw of akkerbouw. Op die manier ga je je in één van de sectoren specialiseren.Inschrijven

Door hieronder uw gegevens in te vullen kunt u zich inschrijven voor de gekozen opleiding. U ontvangt van ons een e-mail om te bevestigen dat uw gegevens goed ontvangen zijn. De opleider zal vervolgens contact met u opnemen om uw inschrijving definitief te maken.


Datum en locatie

Deelnemer

Geslacht
Voorletter(s)
Tussenvoegsel
Achternaam
Adres
Postcode
Plaats
E-mail
Telefoon

Contactgegevens bedrijf

Bedrijfsnaam
Geslacht
Voorletter(s)
Tussenvoegsel
Achternaam
Adres
Postcode
Plaats
E-mail
Telefoon

Opmerking
Controle
* Verplichte velden

Contact

Door hieronder uw gegevens in te vullen kunt u contact opnemen over de gekozen opleiding.


Naam
Bedrijfsnaam
E-mail
Telefoon
Vraag
Controle
* Verplichte velden