•  
  • Home
  • |
  • Actueel
  • |
  • André over 2 maanden als scholingsconsulent

André over 2 maanden als scholingsconsulent

André over 2 maanden als scholingsconsulent

We zijn nu bijna 2 maanden op weg in mijn nieuwe baan van scholingsconsulent. En ik kan je vertellen er gebeurd heel veel op dat gebied.

De eerste weken stonden natuurlijk in het teken van inwerken en dus ook heel veel informatie verwerken. Ik kan er beter maar aan wennen, want die informatie verwerken zal een continue proces zijn. En gelukkig maar, want ook op die manier kun je een hoop bijleren, google maar eens op het 70:20:10 leermodel.

 

Ik heb een warm welkom gekregen en dat draagt zeker bij aan het feit dat ik me al aardig thuis voel. Wat ook helpt zijn de vele contacten die ik reeds heb opgebouwd in de boomkwekerijsector.

En als het gaat over de leren en ontwikkelen kant, daar wordt ik ook al aardig in bijgepraat en bijgespijkerd. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat richting te toekomst goed komen. 

Er zijn veel kennismakingsbezoeken afgelegd aan diverse bedrijven / instanties / stakeholders enzovoort. Boeiend om met zoveel diverse mensen kennis te maken.

Samen met Marielle hebben we de taken en regio’s verdeeld. Zo zal ik veel bezig zijn met de content voor de Social media kanalen en het bijhouden van de website. Maar ook veel op pad zijn bij bedrijven, beurzen, (netwerk) bijeenkomsten. Ik hoop ook op die manier Talentboom nog beter op de kaart zetten.

 

Ondertussen ga ik zelfstandig op bedrijfsbezoek en probeer ik de diverse bedrijven/ondernemers en medewerkers zo goed mogelijk te helpen in al hun scholingsvragen en (persoonlijke) ontwikkeling maar ook met vragen over de diverse subsidiemogelijkheden op dit gebied. Daar hoop ik persoonlijk maar ook als Talentboom echt wat toe te voegen.

Wat me tijdens alle bezoeken en ontmoetingen is opgevallen dat we het allemaal veelvuldig hebben over samenwerken. Samenwerken, als een soort sleutelwoord. Dat lijkt allemaal heel vanzelfsprekend, maar blijkt in de praktijk nog al eens weerbarstig. Maar toch zullen we elkaar vanuit diverse invalshoeken moeten versterken en samenwerken. Ja, ik weet het, het klink cliché maar is zo waar… Alleen ga je sneller, samen kom je verder !

 

Hopelijk kunnen we daar als Talentboom een waardevolle  bijdrage aan leveren