Bomen over de boomkwekerij deel 1 met Jorn Rijkenbarg

De boomkwekerij, vaste planten- en zomerbloementeelt is een moderne dynamische sector die mooie carrièrekansen biedt voor mensen met uiteenlopende achtergronden en opleidingen. En dat is precies wat Jorn zo aanpreekt. Hij vertelt over zijn ervaringen in de boomkwekerij.

 

Hoe ziet een gemiddelde week er voor jou uit?

‘Maandag begint voor mij met de projecten in samenwerking met Green Products. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in paperplugs maken voor de steksector. Hier testen wij de houdbaarheid en algemene omstandigheden van de plug. Dit is meestal tot een uur of 3 in de middag.

Dinsdag heb ik doordat ik een achterstand heb opgelopen tijd om aan mijn eigen schema te werken voor school. Dit bestaat uit biologie en burgerschap voor mij. Op de woensdag werk ik aan plant gerichte opdrachten. Hiermee bedoel ik de Integrale Opdracht (IO). Dit is een opdracht die wij elke periode hebben.

Donderdags heb ik stage. Dit is altijd wel fijn omdat je dan even lekker buiten bent en met planten kunt werken. Ik loop stage bij vaste planten kwekerij Heutinck in Borculo. Vrijdag gebruik ik altijd om aan mijn economie opdrachten te werken.’

Welke werkzaamheden voer je uit op je werk en/of stage?

‘Op stage voeren we in deze tijd vaak rooiwerk uit. Dus planten uit de volle grond rooien om ze vervolgens in de koelcel te bewaren. Deze worden in de loop van de winter eruit gehaald om ze te verwerken. Ook zijn we soms al planten aan het verwerken tot moerplanten, oppotplanten of stek.’

 

Je volgt nu een opleiding, kun je daar meer over vertellen?

&lsq

Nieuws

Groene persona's | Nuchtere doener
07-12-2023
Groene persona's | Medewerkersprofielen om leren en ontwikkelen te stimuleren.