Casussen Bodem en Groenbemesters

Zit je op het MBO of HBO en ben je geïnteresseerd in de bodem en de inzet van groenbemesters? Neem dan een kijkje op het arrangement van Talentboom & Groeibalans en ga aan de slag met de casussen van Talentboom en Groeibalans.

 

Casussen

De casussen die zijn beschreven komen rechtstreeks uit de praktijk. Je kunt bij de casussen kiezen of je een casus wilt doen over kleigrond of over zandgrond. Je krijgt verschillende informatie over de bodem. Per casus krijg je de chemische-, fysische-, en biologische analyse volgens de meest moderne technieken.

 

Challenge

In de challenge ga je advies geven aan de kweker. De kweker wil het organisch stofgehalte van de percelen duurzaam verhogen. Hoe ga je dat doen? Welke bodemmanagement maatregelen stel je voor en wat zijn hiervan de gevolgen voor de bodem? Welke groenbemesters passen hier het best bij en waarom? Welke organische mest kun je het best toedienen en waarom? En, hoe moeten we de bodem bewerken op de korte en de lange termijn?

 

 

Prijs

Met het beantwoorden van de casussen en het insturen kun je een prijs winnen. Per casus wordt er een prijs uitgereikt voor het beste antwoord op de vragen. Je kunt een grote slagroomtaart en voor € 50,- aan VVV-bonnen winnen.

 

Deelname

Meld je groepje van maximaal 4 personen aan via info@talentboom.nl en beschrijf in je mail jullie namen, op welke school je zit en welke opleiding je volgt. Beantwoord de vragen op een leuke/ludieke manier en stuur ze op voor 1 maart 2021. Talentboom en Groeibalans zullen samen de winnaars bekend maken!