Cursus vasteplantenteelt

Ook dit najaar/winter wil Groeibalans een cursus vaste plantenteelt organiseren. Omdat deze cursus vaak in het midden/noorden geven wordt, willen ze deze nu ook in het oosten geven en wel bij Kwekerij Heutinck in Borculo. De cursus duurt 13 dagdelen en kost € 650,-. Voor eventuele subsidies kun je contact opnemen met de scholingsconsulent van Talentboom.

 

Daarnaast geven ze deze cursus ook weer in Boskoop of Lisse/Hillegom bij voldoende deelname (hierover zal binnenkort meer gepubliceerd worden).

 

Deze cursus probeert zo praktijk gericht mogelijk, alle aspecten van de vaste plantenteelt te behandelen, zowel teelttechnisch als ook de handelstechnische kant.

 

Een belangrijk onderdeel vormt ook de achtergrond van de vaste plantenteelt, zoals rustmechanisme, bewaring, bemesting, maar ook sortiment en herkennen ziekten en plagen.

 

De cursus vaste plantenteelt wordt georganiseerd onder verantwoordelijkheid van de cultuurgroep Vaste planten van de Vakgroep Bomen en Vasteplanten van LTO Nederland.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rene van Gastel via renevg@groeibalans.nl of via Talentboom info@talentboom.nl