•  
  • Home
  • |
  • Actueel
  • |
  • De week van de scholingsconsulenten

De week van de scholingsconsulenten

In de afgelopen week zijn de scholingsconsulenten veel op pad geweest, hebben veel gesprekken gevoerd over scholing & ontwikkeling en bedrijven gezien. Een te mooie week om niet te delen met onze volgers.


Maandag
De maandag is begonnen met de mail te beantwoorden. We merken dat we steeds vaker mailtjes en telefoontjes krijgen van boomkwekerijmedewerkers. De medewerkers vragen advies over een cursus of ze nemen contact op om te vragen of er subsidies mogelijk zijn bij het volgen van deze cursussen. Om een duidelijk beeld te krijgen van mogelijke cursussen kan de medewerker natuurlijk altijd eerst op onze site kijken, hier hebben we een groot gedeelte van de beschikbare cursussen in onze sector op een rijtje gezet. Neem zelf maar eens een kijkje! 

 

De subsidiemogelijkheden zijn, zeker voor onze sector, zeer ruim en divers. Voor medewerkers in onze sectoren is er subsidie mogelijk voor het volgen van cursussen en opleidingen. Meestal is er zelfs tot 85% subsidie mogelijk met een maximum van € 1800,- per deelnemer per jaar. De actuele subsidies per cursusgroep zijn hier te vinden.

 

Kijk wel even goed naar de voorwaarden voordat je een subsidie aanvraagt om teleurstellingen te voorkomen. Natuurlijk kun je ook altijd even contact met de scholingsconsulent opnemen. Wil je zelf al even checken of je opleiding aan de subsidie voldoet? Kijk dan eens naar de subsidiecheck

 

Dinsdag

De dinsdag hebben we gebruikt om de folders voor de Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij af te (laten) maken en drukken. We hebben er voor gekozen om uitgebreide folders op onze website te plaatsen.

Hier kun je alle informatie over de drie verschillende niveaus, medewerker boomkwekerij, meewerkend voorman/vrouw en bedrijfsleider 1 vinden.

Om de geïnteresseerde mensen en/of bedrijven iets mee te geven zodat ze thuis snel de informatie kunnen vinden hebben we A5 folders gemaakt. Op deze folders zijn QR-codes geplaatst die je kunt scannen met je telefoon zodat je snel op de opleiding naar je keuze kunt komen. Op deze manier besparen we veel papier en zijn we milieubewust bezig. Klik hier voor de folder.

 

Woensdag en donderdag
Deze dagen staan in het teken van de Plantarium-Groendirect beurs. In overleg met de organisatie hebben we afgesproken dat we hier onze Brancheopleiding mogen promoten. Op een prominente plek, bij de ingang, hebben we onze banners en folders van de Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij neergezet.

Op de beurs hebben we veel gesprekken gehad met verschillende bedrijven, zowel eigenaren als medewerkers. Tijdens deze gesprekken hebben we het vooral gehad over scholing en ontwikkeling.

 

Vrijdag
Op de vrijdag waren we aanwezig op de Jongerendag voor de boomkwekerij in Zundert. Op deze dag waren ruim 160 jongeren uit het hele land aanwezig. Marielle heeft hier, tijdens de opening, besproken wat Talentboom kan betekenen voor de medewerkers in de boomkwekerij.

Daarmee was de tweede editie van het evenement, bij Roelands Boomkwekerijen en Boomkwekerij Verpaalen in Zundert, nog drukker dan de eerste succesvolle editie bij De Buurte in Oene.

 

De jongeren volgden een programma langs verschillende thema's in de boomkwekerij: ondernemerschap, bedrijfsovername, innovaties containerteelt, slim watergeven, innovatieve onkruidbeheersing en robotisering, en export en fytosanitaire keuringen.

Daarnaast presenteerden toeleverende bedrijven en organisaties hun nieuwste producten en diensten op een infomarkt. Er was aandacht voor scholing en ontwikkeling, en het geheel werd afgesloten met een barbecue, napraten en netwerken. 

 

Het evenement was georganiseerd door de LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen, in samenwerking met Roelands Boomkwekerijen, Boomkwekerij Verpaalen, Treeport Zundert en met ondersteuning van Colland Arbeidsmarkt.

 

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het nieuws van Talentboom en wat de scholingsconsulenten ondernemen? Volg ons dan op een van de sociale media!