In deze ‘De week van…’ vertelt Joran van den Belt medewerker bij Boomkwekerij Rozendaal in Ijsselmuiden zijn verhaal...

Joran van den Belt

Maandag

De maandag is de rustigste dag van de week, de meeste bestellingen voor die dag zijn de zaterdag ervoor al klaar gezet.


We hebben een aantal bestellingen voor de dinsdag klaar gezet, ook hebben we voorraad gemaakt zodat we de rest van de week alles snel en makkelijk in kunnen pakken.

 

Dinsdag
Vandaag zijn we bezig geweest met oppotten, afgelopen zomer hebben we 4 nieuwe tunnelkassen neergezet die nu vol worden gepot.


We zijn nu bezig met de 3e tunnel, daar komen p9 en p11 potten in. Dit doen we met 4 man, waarvan 2 de stekken in de pot duwen en de machine bijhouden en de resterende 2 halen de potten van de band en zetten ze netjes in de kas.


Woensdag
Op de woensdag werk ik overdag en 's avonds. Dat omdat er dan 4 tot 8 scholieren komen werken en ik ze moet begeleiden. Vandaag heb ik water gegeven in de tunnelkassen, dit gebeurt zo'n 2x in de week. Ook zijn we bezig geweest met het leeghalen van afval bakken. Deze worden leeg gegooid achter de kas op een compost hoop.

Donderdag
Op de donderdag ga ik naar school, ik doe de opleiding Teelt & technologie op het Zone.college in Zwolle. Ik doe de opleiding op niveau 3. Elke donderdag ga ik naar school, ik doe de BBL-variant.. In de avond ben ik wederom scholieren aan het helpen, die werken weer van 4 tot 8.

Vrijdag

Voor mij staat de vrijdag in het teken van water geven. Ik ben de hele ochtend bezig met stek, deze staan in een kleinere glazen kas. Dit neemt aardig wat tijd in beslag omdat ik met de hand langs elk stekje moet gaan.

's Middags ben ik bezig met water geven in de tunnelkassen, ook dit gebeurt vaak met de hand omdat er vaak droge plekken ontstaan in de vakken. Over een paar weken komen er druppelslangen in de kasse

Nieuws

Evenementen
Evenementen
10-06-2024
Evenementen  De komende maanden staan er weer een aantal mooie evenementen op het programma die we graag onder uw aandacht brengen: Plantarium | GroenDirekt  | 21 en 22 augustus 2024 Als Talentboom zijn we ook dit jaar weer met een stand aanwezig op deze toonaangevende vakbeurs.