De week van......

 

In deze ‘De week van…’ vertelt onze nieuwe scholingsconsulent André Hubregtse zijn verhaal...

Hallo, ik ben André Hubregtse en sinds 1 februari werkzaam als scholingsconsulent bij Talentboom. In de week van mag ik jullie meenemen en een inkijkje geven. Deze periode staat vooral nog in het teken van inwerken in mijn nieuwe job.

 

Maandag 13 februari

Rond half 8 zit ik in de auto op weg naar het kantoor in Zoetermeer. In het Hortiversum worden een aantal kantoorruimtes gehuurd. In 1992 werd de Floriade georganiseerd in Zoetermeer, het Hortiversum ligt aan de rand van dit voormalig Floriade terrein.

Vandaag is het vooral veel inleeswerk met betrekking tot het inwerken en ik pas wat zaken aan op de website. Rond half 3 sluit ik af en haal ik mijn dochter op om naar de oogarts te gaan.

Rond 19 uur ben ik present op de Veenmol in Boskoop, daar worden vanavond de eerste diploma’s uitgereikt aan de deelnemers van de Talentboom Brancheopleiding. Samen met collega Mariëlle Gooijaers en docent Peet Stolwijk zetten we de puntjes op de i wat betreft de inrichting en aankleding van de zaal. Het wordt een mooie en feestelijke avond waarbij er ruimschoots te tijd is om met elkaar na te praten. Er waren ook wat mensen uit het onderwijsveld aanwezig zodat ik daar ook meteen kennis mee kon maken. Rond 22 uur ruimen we de boel op en gaan naar huis.

 

 


Dinsdag 14 februari

Om 8 uur start ik thuis op en loop de mail even door en heb via Teams contact met collega Mariëlle Gooijaers over het persbericht wat ik geschreven heb over de diploma-uitreiking van gisterenavond. We zoeken er een paar passende foto’s bij en ik ga met Canva aan de slag om het bericht ook op de diverse Social media kanalen te kunnen plaatsen.

Omdat ik meewerk aan een artikel over mijn wijziging van baan komt er een fotograaf langs om een passende foto bij het artikel te maken. Met hem heb ik afgesproken op de assortimentstuin in Boskoop deze is een paar minuutjes van mijn huis verwijderd. Nadat de foto gemaakt is rijd ik door naar het kantoor van Actor in Woerden. Daar heb ik een afspraak met mijn voorganger Robert Soesman en ook Mariëlle schuift daarbij aan. We maken kennis met elkaar en hebben het daarna vooral over het toepassen van Social Media.

Eind van de middag ben ik als ouder aanwezig bij de presentatie van het profielwerkstuk van mijn oudste zoon op zijn school in Gouda.

Na het avondeten kruip ik achter mijn laptop om digitaal een vergadering bij te wonen van de werkgeverscommissie binnen de LTO vakgroep bomen, vaste planten en zomerbloemen. Hier mag ik mij voorstellen en verder vooral een vergadering meemaken en kijken wat er zoal passeert.

 

Woensdag 15 februari

Vandaag gaan we op bedrijfsbezoek. Samen met collega Mariëlle gaan we een dag op stap om ook met deze werkzaamheden kennis te maken. Allereerst hebben we een afspraak met een medewerker in Brabant. Deze man wil meer informatie over de diverse scholings en subsidie mogelijkheden.

Daarna hebben we een afspraak in het Zeeuwse. We hebben afgesproken bij de Fruithof in Kapelle. Hier vertellen we wat Talentboom doet en wat we voor hun bedrijf kunnen betekenen. Goed gesprek gehad en fijn kunnen sparren. Het bezoek sluiten we af met een rondleiding over dit mooie bedrijf. Met een goed gevoel en wat huiswerk rijden we weer naar huis.

 

Donderdag 16 februari

Vandaag weer een kantoordag in Zoetermeer. Ik maak verslagen van de bezoeken en doe wat belletjes. Daarna vooral aan de slag met Social Media en de ‘rubrieken’ De week van en Bomen over de Boomkwekerij voor op de website van Talentboom. Tussendoor ook nog tijd om wat verder kennis te maken met een aantal collega’s die ook in Zoetermeer aanwezig zijn.

 

Vrijdag 17 februari

Omdat ik nog volop in mijn inwerktraject zit is het belangrijk om veel samen met Mariëlle op te trekken. Om haar reistijd wat te beperken spreken we vandaag af bij het kantoor van de ZLTO in Den Bosch.

Omdat de LTO ook betrokken is bij het project Talentboom kunnen we hier lekker samen aan de slag.

We kijken terug op de afgelopen tijd en blikken vooruit in de agenda en bespreken allerlei taken en werkzaamheden die voorbij kunnen komen als scholingsconsulent.

Een week met veel nieuwe indrukken, mooie contacten en weer iets verder ingewerkt!

 

 

 

  

Nieuws

Groene persona's | Nuchtere doener
07-12-2023
Groene persona's | Medewerkersprofielen om leren en ontwikkelen te stimuleren.