De week van......

 

In dit item vertelt iemand uit de sector zijn werkzaamheden in een week. Wat waren zijn/haar afspraken en wat zijn de dingen waar hij/zij zich mee bezig gehouden heeft in deze periode?

In deze ‘De week van…’ vertelt Dave Rorije keurmeester bij de Naktuinbouw zijn verhaal...

Hallo, ik ben Dave Rorije en sinds het najaar 2022 werkzaam als keurmeester bij de Naktuinbouw team Keuringen Boomkwekerijgewassen. In de week van neem ik jullie graag mee in mijn werkzaamheden.

 

Maandag 20 maart

Vandaag is mijn thuiswerkdag. Ik start met het doornemen en bijwerken van e-mails.
Daarna plan ik afspraken in voor volgende week. Ik wil dan bedrijven bezoeken om de jaarlijkse administratieve controle uit te voeren. Tijdens de audit controleer ik of gemaakte afspraken tussen het bedrijf en Naktuinbouw worden nagekomen. We kijken gericht naar:

  1. Alle gegevens die bekend zijn bij Naktuinbouw
  2. Bedrijfsdocumentatie (zoals afleverbonnen)
  3. Tracking & tracing van het teelmateriaal
  4. Administratie van gewasinspecties

Ik zorg vandaag ook voor het bijhouden van kennis en wetgeving. Deze dag rond ik af met  huiswerk voor de cursus die morgen plaatsvindt bij de NVWA.

 

 


Dinsdag 21 maart
Deze dag ben ik de hele dag op cursus bij de NVWA. In deze cursus leren we veel over diagnostiek van plantenziekten en -plagen. Dit is een onderdeel van het bijhouden van onze kennis.

 

Woensdag 22 maart
Ik begin deze dag weer met het doornemen en beantwoorden van e-mails. Daarna stap ik samen met drie collega’s in de auto naar Opheusden. We hebben een vergadering waarin we terugkijken op het afgelopen jaar. Dat was voor mij leerzaam omdat ik pas aan het eind van 2022 keurmeester ben bij Naktuinbouw. We kijken ook vooruit naar dit jaar. Samen met boomkwekerijkeurmeesters delen we informatie en kennis met elkaar.

 

Donderdag 23 maart
Vandaag ga ik weer op pad. Ik bezoek diverse bedrijven om administratieve controles uit te voeren in de buurt van Breda. Als ik weer thuis ben stuur ik nog een aantal mails en bel nog met een paar collega’s.

 

Vrijdag 24 maart

Ook vandaag weer een aantal administratieve controles. Dit keer in de buurt van Zundert.

Na het bezoeken van de bedrijven check ik thuis mijn mailbox. Ik beantwoord een aantal e-mails en dan is het tijd voor weekend.

 

 

 

  

 

Nieuws

Informatiebijeenkomst Talentboom Brancheopleiding in Zwolle
Informatiebijeenkomsten Talentboom Brancheopleiding
02-05-2024
Informatiebijeenkomsten Talentboom Brancheopleidingen Werk jij op dit moment bij een boomkwekerij en wil je een vakdiploma halen? Of wil je je laten omscholen tot boomkweker?