De week van......

 

In deze ‘De week van…’ vertelt Dirk Arends zijn verhaal...

Hallo, ik ben Dirk Arends en sinds 21 jaar werkzaam bij Huverba. In de week van mag ik jullie meenemen en een inkijkje geven. De laatste jaren ben ik productiemanager containerteelten en ben ik verantwoordelijk voor 2,5 ha. containers in Geldermalsen, in Huissen op 4 locaties totaal 4 ha. en in Opheusden totaal ca. 5,5 ha. verdeeld over 3 locaties.

 

Maandag 8 mei

Om 6 uur kom ik aan op het bedrijf in Opheusden en doe ik het hek open, eerst tijd voor een bak koffie. Genietend van de koffie loop ik alles op het terrein en de schuur langs en start alles op. Daarna nog even tijd om bij de oppotploeg te gaan kijken.

Rond 7 uur komen de andere medewerkers, de mannen beginnen met het pakken van de orders die maandag en dinsdag weg moeten. Zelf ben ik vooral druk met het oplossen van allerhande voorkomende probleempjes. Ondertussen belt de planning vanuit kantoor wat er vandaag nog bij kan vanuit de andere locaties. In de pauze werk ik de mail bij.

De chauffeur is de hele dag onderweg tussen de diverse locaties om handel naar Opheusden te brengen, deze los ik tussendoor een paar keer. Verder is het vandaag vooral druk met handel.

 

Rond 17:30 zijn we klaar, ik kijk nog even naar de mail en sluit daarna af. Lekker naar huis waar het warme eten op me wacht.

 

 


Dinsdag 9 mei

Vandaag begin ik om 7 uur. Zoals gewoonlijk start ik eerst met een bak koffie.

Ook vandaag weer volop handel maar voor mij staat de dag vooral in het teken van de beregening. Onze leverancier komt met een nieuwe EC meter en druppelslangen. Dit vergt veel uitleg en inregelen.

De chauffeur is vandaag op tijd klaar met rijden en is eind van de morgen naar huis. Er komt rond de middag nog een spoedje van planten die in Geldermalsen staan. Deze moeten vandaag nog verladen worden in Opheusden. Dit is een mooie uitdaging maar we proberen dit altijd voor elkaar te boksen voor onze klanten. Ik stap zelf in de vrachtwagen naar Geldermalsen. Daar doe ik meteen een rondje met de voorman en neem met hem de planning van de week door. In Geldermalsen zijn ze vandaag  het laatste van veld 1 aan het volpotten. Ook de komende week nemen we door en we komen tot de conclusie dat er 2 extra mensen bij moeten. Dit ga ik regelen.

Voor 15 uur moet ik weer terug zijn met de planten die spoed hebben. Dus haast ik me terug naar Opheusden. Na de koffie ruim ik wat fustrommel op en doe wat belletjes, werk de mail bij en om 17 uur ga ik naar huis om te eten.

Rond 19 uur ben ik weer terug om de beregeningscomputer goed in te stellen Deze stond nog niet goed ingesteld voor de zomerperiode. Rond 20:30 uur ben ik ook hiermee klaar en sluit af.

 

Woensdag 10 mei

Eens per 3 weken komt de teeltbegeleider langs op woensdag, samen lopen we dan alle locaties langs om allerhande teeltdingetjes te bespreken. Vandaag heb ik om 7 uur met de teeltbegeleider afgesproken in Geldermalsen en samen met een collega loop ik deze en ook de andere locaties langs. Tussendoor krijg ik van diverse kanten nog wat belletjes die ik meteen kan afhandelen.

 

Rond 13 uur ben ik terug in Opheusden en probeer ik eerst alles weer bij te werken aan mail en app. Verder kijk ik hoe het gaat met de handel en loop alle mannen in Opheusden even langs voor een kort informeel praatje.

Het loopt lekker, ook de handel loopt lekker door. Ik kijk nog even naar de mutaties van de tekorten die er zijn en werk de mail weer netjes bij. Rond 17:30 doe ik de deur op slot.

 

Donderdag 11 mei

De dag start altijd met koffie, dus ook vandaag pak ik rond 7 uur m’n eerste bakje koffie. ik begin met 2 collega’s in de handelsvoorraad met wat te pakken en werk de voorraden en specificaties bij.

Samen met de 2 nieuwe eigenaren van Huverba, die overigens ook al jaren bij Huverba werken, en verkoper Engeland ga ik naar de locaties in Huissen om te kijken hoe het erbij staat. Wat is overgebleven?  Waar lopen we tegenaan op deze locaties?  Hoe staat de handel erbij?  Er worden volop ideeën uitgewisseld en de tijd vliegt om als je zo met elkaar aan het sparren bent.

Rond 15 uur ben ik weer terug in Opheusden en drink een bakje koffie met de mannen in de kantine. Na de koffie loop ik alles weer even langs, behandel nog wat telefoontjes en los nog wat zaken op die voor mij zijn blijven liggen. De dag eindigt weer met de mail.

Rond 17:30 is het mooi geweest en ga ik naar huis voor de warme hap.

 

Vrijdag 12 mei

Vandaag weer al vrijdag, de werkweek vliegt voorbij. Om 7 uur doe ik de deur open en kijk of het koffieautomaat nog werkt. Derest van de mannen komen ook binnen. Nadat die allemaal aan het werk zijn pak ik een probleempje op met wat medewerkers. We werken met 9 nationaliteiten dat geeft soms wel eens een miscommunicatie.

Er is wat onenigheid in een ploeg buitenlandse medewerkers. Dat vraagt mijn aandacht, het duurt een tijdje om erachter te komen wat er precies aan de hand is. Uiteindelijk blijkt het iets kleins te zijn wat ik met wat gesprekken kan oplossen. Altijd fijn als dat lukt!

Met de koffie van half 10 ga ik de friet en snacks bestellen voor de medewerkers zodat we om 12 uur allemaal een warme hap hebben. Dit doen we altijd op de vrijdag.

Vandaag wordt er veel geladen voor Engeland, dit moet allemaal gekeurd worden, de keuring is aangevraagd en de keurmeester komt rond 11 uur. Alles is in orde zodat we in de middag kunnen gaan laden.

Verder vandaag weer mail en telefoon, die staan beiden nooit stil. En ik doe wat voorbereidingen voor morgen als we weer scholieren aan het werk hebben. De dag sluiten we af met een vrijdagmiddag borrel, gelukkig zie ik de buitenlandse mannen, waar vanmorgen nog een probleem was, weer met elkaar een biertje drinken!

 

 

Zaterdag 13 mei

Vanmorgen ben ik rond 7 uur op de zaak, de scholieren beginnen om half 8 dan ben ik mooi op tijd. Er is een rooster voor de vaste medewerkers die er zijn om de scholieren aan te sturen. Als alles loopt en het werk verdeeld is kan ik rustig aan de gang met de planning voor volgende week. Ik kijk wat er al op staat voor de handel en hoe het met personeel zit.

Is er genoeg fust voorhanden etc. Tussendoor loop ik de handelsvoorraad langs om te kijken of dit er goed bij staat en of er nog wat uitgezet / uitgepakt moet worden voor het weekend.

Ik bel met de chauffeur om zijn starttijd voor maandag af te spreken en fiets de ploegen langs. Om half 10 drinken we koffie met wat lekkers. Als alles op de rit staat ga ik naar huis. De ene keer is dat 11 uur en de andere keer 12 uur. Vandaag ga ik rond 11 uur naar huis.

 

Zondag 14 mei

Vandaag geen werkdag maar toch pak ik even de fiets om te kijken of het met de beregening allemaal goed gaat. Is ook meteen een leuk fietstochtje.

 

 

  

Nieuws

Plaats vacatures gratis op nieuw sector-platform
Plaats vacatures gratis op nieuw sector-platform
18-04-2024
Op zoek naar nieuwe medewerkers van buiten de sector? Plaats je vacatures gratis op een nieuw arbeidsmarktplatform dat linkt aan andere vacaturesites zoals Indeed.