De week van......

 

In deze ‘De week van…’ vertelt Corine Fleuren haar verhaal...

Mijn naam is Corine Fleuren, eigenaar van Minitree en mede directielid van Boomkwekerij Fleuren. Daarnaast zit ik in de Raad van Toezicht van Yuverta en in het bestuur van LTO vakgroep Bomen, vaste planten en zomerbloemen. Ik neem jullie graag een weekje mee in mijn bezigheden.

 

Maandag 7 augustus

De week gaat beginnen. Na een fantastisch weekend waarin we hebben afgesproken met vrienden, een middag op de golfbaan waren en met de kinderen op pad zijn geweest, ben ik weer helemaal opgeladen om de week te beginnen.

We starten, zoals elke dag, met het administratieve gedeelte van Minitree. De bestellingen die via de webshop binnenkomen moeten voorbereid worden, teksten voor de kaartjes klaar maken, de verzendetiketten aanmaken etc. Het inpakken van de bomen wordt door 2 medewerkers uitgevoerd.

De middag staat in het teken van de boekhouding van MiniTree.

Tussendoor komen er natuurlijk telefoontjes van collega’s van Boomkwekerij Fleuren of ik wil kijken naar verschillende projecten die lopen.

 

 

 


Dinsdag 8 augustus

Op dinsdagochtend is standaard MT vergadering bij Boomkwekerij Fleuren. We nemen de acties van de week door, maken een planning voor de korte en langere termijn, financiële zaken worden besproken, de verkoop etc.

Een van de agendapunten is de verhuizing van het kantoor naar de locatie waar we ook de koelcel hebben staan. Op deze manier willen we, met name in het leverseizoen, ook met onze kantooractiviteiten dichterbij het proces zijn.


De middag besteed ik aan de salaris en personeelsadministratie van Boomkwekerij Fleuren. Ik maak de planning voor de: ‘hoe-gaat-het-met-jou-gesprekken'. Samen met onze bedrijfsleider voeren we jaarlijks dergelijke gesprekken. We nemen een tafel, stoelen en koffie mee en gaan op het veld gesprekken met alle medewerkers voeren.

 

Woensdag 9 augustus

Deze ochtend zorg ik niet alleen voor de administratie bij Minitree, maar help ook met inpakken.

Het is druk en 1 van de medewerkers heeft een vrije dag. Dus dat wordt even bijspringen met inpakken.
Binnenkort bestaat Minitree 12,5 jaar. Reden om eens te gaan kijken waar onze MiniTrees oorspronkelijk vandaan komen, een onderzoeksinstituut in Tsjechië.

Ik plan deze middag een trip om daar een bezoek te brengen en de nieuwe ontwikkelingen te horen, zien en proeven.

 

Donderdag 10 augustus

Vandaag een overleg met CIV Groen. CIV staat voor Centrum voor Innovatief Vakmanschap. Het is een samenwerkingsverband tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Een ontzettend belangrijke driehoek die zich richt op praktijkinnovatie, arbeidsmarkt en onderwijsvernieuwing. Heel waardevol is als deze goed functioneert en bekend is bij alle belanghebbenden.

 

Vrijdag 11 augustus

Vrijdag is altijd een dag om even terug te kijken op de afgelopen week en na te gaan of alles gedaan is.

Ruimte om nieuwe ideeën te ontwikkelen en vakliteratuur te lezen. Deze vrijdag staat in het teken van onderwijs.

Het is zomervakantie, dus er staan geen Yuverta-vergaderingen op het programma.

Dit geeft ruimte om eens op internet te gaan snuffelen over het groene onderwijs, altijd interessant.

Je bent tenslotte nooit uitgeleerd ! :) 

 

 

 

 

  

Nieuws

Groene persona's | Nuchtere doener
07-12-2023
Groene persona's | Medewerkersprofielen om leren en ontwikkelen te stimuleren.