In deze ‘De week van…’ vertelt Floris Out zijn verhaal...

Mijn Naam is Floris Out: Kwekerszoon, Raadslid en Passioneel Tuinbouwer. Deze week neem ik jullie mee in de wereld van lokale politiek en haar invloed op onze geliefde tuinbouwsector.

 

Maandag 18 september

 

 

De week start met een telefoontje naar collega-raadslid Helma van der Louw. Samen buigen we ons deze week over kwesties rondom burger-, plattelands- en bedrijfswoningen in het sierteeltgebied van Greenport Boskoop. Er zijn zorgen onder kwekers over de toename van woningen in dit gebied - wat betekent dit voor ons als kweker en onze bedrijven? Hier zoeken wij de antwoorden op.

'S avonds, om 20:00, bevind ik mij in het gemeentehuis om de week door te spreken met de fractie: Wie gaat waarheen? wat leeft er in de samenleving? en wat hopen we deze week te bereiken? Allemaal vragen die langs komen tijdens de fractievergadering.

 

 

 

Dinsdag 19 september

 

 

Naast raadslid, ben ik ook kandidaat Tweede Kamerlid namens het CDA. Deze ochtend stond er om 8 uur een meeting met mijn campagneteam gepland om de campagne vorm te geven. vandaag verschillende slogans besproken en “Floris Out Kweekt Vertrouwen” vonden wij het mooiste.

Hierna ging ik snel door naar een overleg me leden van de CDA Provinciale-Statenfractie. Samen zijn we op zoek naar een duurzame oplossing voor verkeersonveilige situatie op het ITC terein van Hazerswoude-Dorp. We bespreken verschillende opties, waaronder de mogelijkheid van een nieuwe rotonde.

 

 

 

 

Woensdag 20 september

De woensdag is politiek gezien een wat rustigere dag. Ik besteed mijn tijd aan het voorbereiden van mijn campagne, het lezen van raadsstukken en overleg met collega-raadsleden van verschillende partijen om verschillende invalshoeken te verkennen.

 

Donderdag 21 september

Donderdag staat altijd in het teken van een commissievergadering of de gemeenteraad, waar de echte besluiten genomen worden. Vandaag was het spannend. De behandeling van de Omgevingswet stond op de agenda, een belangrijke wet voor de tuinbouwsector; Deze wet zorgt er voor dat vergunning aanvragen sneller en eenvoudiger moeten worden. We bespraken de amendementen en stemden onze standpunten af met coalitiepartners om verrassingen tijdens de vergadering te voorkomen. De afspraak binnen onze coalitie is dat een afwijkend standpunt gezond is, maar elkaar verrassen niet.

 

Vrijdag 22 september

Vrijdag is een dag van rust en reflectie na de drukte van de gemeenteraad.
Het is ook een moment om tijd te spenderen met familie en vrienden, dus er stond bewust niks op vrijdag gepland.

 

Zaterdag 23 september

Een hoogtepuntje van mijn week! Op zaterdag geef ik leiding over jonge werknemers die bijverdienen bij het bedrijf van mijn ouders. Na een week van stukken lezen en veel achter de computer is het heerlijk om de handen in de aarde te steken, de week verwerken en te genieten van de gezelligheid!

 

Zondag 24 september

Ook op zondag ben ik ook lekker druk De zondag start ik altijd met een uurtje boksen. Daarna lees ik mijn raadsstukken voor de aankomende week zodat ik maandag tijdens de fractievergadering goed voorbereid voor de dag kom.

 

 

Dit is een inkijkje in mijn week : Vol met politiek & tuinbouw en een passie voor beide! Ik hoop dat jullie een goede ‘blik in de keuken’ hebben gekregen in hoe gemeentepolitiek is verwikkeld met de uitdagingen en kansen voor onze sector kan beïnvloeden. Tot de volgende keer!

 

 

 

  

Nieuws

Informatiebijeenkomst Talentboom Brancheopleiding in Zwolle
Informatiebijeenkomsten Talentboom Brancheopleiding
02-05-2024
Informatiebijeenkomsten Talentboom Brancheopleidingen Werk jij op dit moment bij een boomkwekerij en wil je een vakdiploma halen? Of wil je je laten omscholen tot boomkweker?