In deze ‘De week van…’ vertelt Jeffrey Veldman  student van de opleiding Teelt en Technologie bij Zone.college in Zwolle en medewerker bij De Koekoek potcultures in 't Harde zijn verhaal...

Jeffrey Veldman

Maandag

Op maandag hebben we op school projectdag. Op school heb je met een medestudent een project gekregen waar je het hele jaar aan werkt.

Op zulke dagen leer je altijd veel. Je leert hoe het er aan toe kan gaan op een bedrijf, hoe je contacten legt met bedrijven en samenwerken met leerlingen met wie je niet vaak samen werkt.

We zijn druk bezig geweest met het voorbereiden van een proef met Bokashi samen met Kwekerij van den Belt. We willen kijken hoe je het beste en snelste een touwtje kunt fermenteren met Bokashi, zodat het goed machinaal te verwerken is en dat we de touwtjes op het land kunnen krijgen.

We hebben ook een proef lopen met Green Products. Met dit bedrijf willen we kijken naar biologisch afbreekbare paperpots. Daarvoor hebben we een gesprek gehad hoe het gaat met de proef.

 

Dinsdag
Op de dinsdag heb ik op school de keuzedelen. Dit zijn vakken die je een paar weken in een jaar moet volgen en je daar vervolgens een examen van krijgt. Eerst had ik Oriëntatie op ondernemerschap. Hierbij hebben we een presentatie moeten geven over je ideeën hoe je je eigen bedrijf wilt hebben en wat je wilt gaan doen. Voor de rest hebben we gewoon les gekregen en opdrachten gemaakt. Daarna had ik duurzaamheid in beroep. Hierbij hebben we gewoon les gehad.

 

Woensdag
Op woensdag heb ik gewasbescherming op school. Hiermee zijn we bezig voor licentie 2. Dit zijn altijd dagen met veel theorie. Maar wel leuke dagen. Je leert namelijk veel. Ook is het handig voor als ik mijn eigen bedrijf wil hebben. In de middag hebben we les over zorgsystemen. Hoe behoud je kwaliteit op de kwekerij en hoe zorg je goed voor je personeel.

 

Donderdag
Op donderdag loop ik stage op De Koekoek Potcultures in ‘t Harde. Het was een rustige dag zonder bestellingen. We hebben daarom planten verhuisd om ruimte te maken voor het oppotten volgend jaar. Met de eigenaar heb ik ook gezeten met opdrachten van school en daarover vragen gesteld hoe het gaat op het bedrijf met gewasbescherming.

 

Vrijdag

Op vrijdag zat ik weer op school. Vandaag had ik eerst management. Hierbij moeten we een management verslag maken van je stagebedrijf.

Daarna hebben we economie. Hier leren we hoe een jaarrapport gebouwd is en hoe we het moeten lezen. We krijgen dan een jaarrapport van een bedrijf en krijgen hier vragen over.

Op de vrijdag heb ik ook LOB en Integrale opdracht. LOB is een vak waarbij je jezelf beter gaat ontwikkelen.

Ook leer je hier presenteren voor de klas. integrale opdracht is eigenlijk een opdracht waar het de school periode over gaat. Zoals in deze periode over gewasbescherming en zorgsystemen.

 

 

Nieuws

Informatiebijeenkomst Talentboom Brancheopleiding in Zwolle
Informatiebijeenkomsten Talentboom Brancheopleiding
02-05-2024
Informatiebijeenkomsten Talentboom Brancheopleidingen Werk jij op dit moment bij een boomkwekerij en wil je een vakdiploma halen? Of wil je je laten omscholen tot boomkweker?