In deze ‘De week van…’ vertelt Arjen Hendriks, Kwekerij Collendoorn in Hardenberg zijn verhaal...

De week staat in het teken van de voorraad opnemen. Alles is inmiddels opgepot, de laatste stekken zijn afgelopen week gezet. Deze maandag schoon ik zelf de computer op; oude voorraad eruit halen, vervuiling van orders verwijderen. Tevens alle nieuwe artikelen alvast toevoegen, Zodat het tellen gemakkelijker verloopt. Het personeel is de klimhortensia aan het aanbinden en enkele orders aan het pakken. Begin van de middag krijgen we een mooie order binnen voor directe levering (afhaal morgenvroeg), ik besluit om te gaan helpen om deze order klaar te maken. 

 

Dinsdag morgen, transportbedrijf Transpa is er al op tijd, om de order van gisteren te laden. Zij brengen de karren direct door naar de afnemer.
Ikzelf ga de voorraad opnemen, personeel pakt nog wat orders en gaat onkruid plukken in de potten.


In de middag gaan ze onkruid hakken in de volle grond. Hier is het prachtig weer voor.
Pa heeft met de trekker het meeste onkruid al weg geschoffeld, alleen tussen de planten moet nog een klein beetje handmatig verwijderd worden.

'S avonds hebben we een bevallingsavond, partners waren hierbij ook welkom. Begin september verwachten we namelijk ons 1ste kind.

 

Woensdag
Gisteren bijna rondgekomen met tellen van alle potten, laatste tel ik deze morgen nog. Nu kunnen de aantallen verwerkt worden in de computer. Een hele klus om alles weer goed te verwerken. Juiste pot-plantmaten en prijswijzigingen doorvoeren. Personeel is aan het aanbinden geweest, de spillen (o.a. Liquidambar, Castanea, Liriodendron, Cercis konden weer aangebonden worden) Tevens nog een stuk onkruid gehakt.

'S avonds hadden we een studieclub avond van I-grow. We waren te gast bij Bischoff Tulleken in Heerde. Een prachtige kwekerij met Laanbomen. We kregen een mooie rondleiding over het bedrijf. Mooi om te zien dat ook bij laanboom teelt het onkruid goed mechanisch kan worden bestreden.

 

Donderdag

Eerst gezamenlijk wat orders gepakt. Verder deze dag stokken steken en aanbinden. Middags komt er nog een nieuwe stagiaire langs, waarvan de papieren voor school nog klaar gemaakt moeten worden.

Misschien ligt het aan ons, maar ook deze stagiaire is weer een dame die het mooi lijkt om het vak in de gaan. Ze komt deze herfst 1 dag in de week bij ons.

De ruimte die ik kon krijgen, heb ik gepakt'

 

Vrijdag morgen was ik zelf op weg om planten weg te brengen. Voor de rest geen spannende dag. Voor dit weekend gebeurt er niet veel met orders. Ook zijn we rond geweest met het onkruid. De kwekerij ligt er (weer) netjes bij. Alles groeit goed weg dit jaar. We hadden tijdelijk iemand van het uitzendbureau gehad voor 3 weken die ons geholpen heeft in de maand juni. Het meeste werk zit erop, hij heeft vandaag dan ook zijn laatste dag. Wellicht dat hij van najaar ons nog kan helpen.

Dit was in hoofdlijnen mijn week. Het meeste werk is gedaan, het is nu alleen een kwestie van onderhouden.
Het is mooi om te zien dat het zo goed groeit.

Nieuws

Evenementen
Evenementen
10-06-2024
Evenementen  De komende maanden staan er weer een aantal mooie evenementen op het programma die we graag onder uw aandacht brengen: Plantarium | GroenDirekt  | 21 en 22 augustus 2024 Als Talentboom zijn we ook dit jaar weer met een stand aanwezig op deze toonaangevende vakbeurs.