•  
  • Home
  • |
  • Actueel
  • |
  • Diploma uitreiking Talentboom Brancheopleiding

Diploma uitreiking Talentboom Brancheopleiding

Diploma uitreiking Talentboom Brancheopleiding

Op maandagavond 13 februari zijn de eerste diploma’s uitgereikt aan de 8 deelnemers die de Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij met goed gevolg hebben afgerond.

 

Diplomering
De uitreiking vond plaats op Natuurtuin ‘De Veenmol’ in Boskoop. Naast de geslaagden en hun familie waren er ook diverse bedrijven en andere belanghebbenden aanwezig. Docent Peet Stolwijk gaf een korte terugblik op het verloop van de opleiding. Ook Jan van Leeuwen (@LTO Vakgroep bomen vasteplanten en zomerbloemen), @Claudia Chi (@Yuverta LLO) en Jan de Bruijn (Greenport Boskoop) voerden kort het woord. Marielle Gooijaers van Talentboom heeft de diploma’s overhandigd waarna ze ondertekend konden worden. Al met al een mooie avond met een feestelijk tintje die afgesloten werd met een hapje en een drankje. De scholingsconsulenten van Talentboom feliciteren de deelnemers graag nogmaals met het afronden van de opleiding.

      

   

 

Terugblik
De Talentboom brancheopleiding is in het najaar van 2021 gestart. Het traject is opgezet door Talentboom op initiatief van de werkgeverscommissie van de @LTO vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen Koninklijke Anthos, FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen in samenwerking met het bedrijfsleven en de onderwijsinstellingen Yuverta, Curio en Zone.college.

De opleiding is bedoeld voor mensen die zich willen laten omscholen naar een baan in de boomkwekerij, zich verder willen ontwikkelen of meer willen weten over een bepaald onderwerp. De opleiding is vakgericht (geen Nederlands, rekenen en burgerschap) en duurt 40 dagdelen met maximaal 3 x per jaar een praktijkdag. De opleiding is modulair opgebouwd en bestaat uit 5 modules. Hierdoor is het ook mogelijk om 1 module te volgen en hiervoor een deelcertificaat te halen.
De lessen worden gegeven door de vakdocenten van de AOC in combinatie met specialisten uit de sector. De opleiding start steeds op diverse plaatsen in het land.


Voor meer informatie zie : Talentboom Brancheopleiding of neem contact op met een van de scholingsconsulenten van Talentboom.