Heroes in Green

Heroes in Green

Ondanks de crisis blijven de baankansen in de Boskoopse boomteelt talrijk, volgens docent Peet Stolwijk van het Wellantcollege. Tijd voor nieuwe helden in het groen dus. De Stichting Greenport regio Boskoop en het Wellantcollege slaan de handen ineen met de campagne ‘Green Heroes’, om een nieuwe lichting te werven voor de BBL-opleiding Boomteelt in Boskoop die op 1 september start. 

 

Heroes in Green

Op de campagnewebsite heroesingreen.nl laten 6 (oud)studenten zich zien op hun boomkwekerij. Volgens Stolwijk is het nodig om het vak zo een stimulans te geven: “Niet iedereen beseft dat er zoveel bij komt kijken om een struik te kweken. De boomteelt is echt een vak dat meegaat met de tijd. Automatiseren, mechaniseren, robotiseren. Iemand die goed op de hoogte is van teelt en techniek kan uitgroeien tot Hero in Green. En de baankansen zijn nog steeds goed, ik verwacht dat 100 studenten nu zo aan een baan zouden komen.” 

 

Je eigen toekomst kweken

Anja van Tilburg van de Stichting Greenport vult aan: “De boomteelt heeft behoefte aan nieuwe helden. Het is een veelzijdig vak en een belangrijke sector voor ons land, ook internationaal. Nieuwe helden die zich nu aanmelden voor de opleiding geven hun eigen toekomst vorm in de praktijk. Met 1 dag leren en 4 dagen werken stomen ze zichzelf klaar voor een belangrijke rol in de boomteelt of zelfs een eigen bedrijf.” 

 

Nog maar 8 plaatsen

De opleiding Boomteelt op het Wellantcollege start op 1 september. Inschrijven is nog mogelijk, er zijn op het moment van publicatie nog 8 plaatsen beschikbaar.

Ter promotie van de opleiding krijgen nieuwe inschrijvers nu tijdelijk extra voordelen, zoals een gratis heftruckcertificaat t.w.v. € 150,- en cadeaubonnen als je een vriend aanmeldt. Meer informatie over de campagne staat op heroesingreen.nl.

 

Niet uit omgeving Boskoop maar wel interesse?

Neem contact op met een van de scholingsconsulenten. De contactgegevens van de scholingsconsulenten kun je vinden onder het kopje contact op deze website.