•  
  • Home
  • |
  • Actueel
  • |
  • Het nut van zij-instroom in de sector

Het nut van zij-instroom in de sector

In de boomkwekerij, vaste planten-, en zomerbloementeelt wordt er steeds meer gebruik gemaakt van zij-instromers. Wat maakt dat kandidaten van buiten de sector zo waardevol zijn voor jouw organisatie?

Motivatie

Zij-instromers maken heel bewust hun keuze voor de overstap richting de boomkwekerij, ondanks een arbeidsverleden in vaak totaal andere sectoren. Relevante werkervaring, zoals werkgevers dit willen zien, sluit niet altijd volledig aan, maar deze kandidaten zijn vaak uitermate gemotiveerd. Ze voelen zich op een bepaalde manier verbonden met de sector en juist daarom is het verstandig naar deze doelgroep uit te kijken. En er zijn meer redenen.

Een frisse invalshoek

Je kunt allereerst kijken naar het huidig tekort aan geschikte kandidaten voor sleutelposities. Denk hierbij aan kandidaten met leidinggevende capaciteiten die werkervaring hebben opgedaan in gelijkwaardige omgevingen. Met de juiste begeleiding kunnen deze kandidaten worden ingezet op jouw bedrijf en bijdragen aan het tekort aan personeel in de organisatie. Maar het gaat verder dan dat. Zij-instromers hebben een arbeidsverleden in andere sectoren. Kandidaten hebben gedurende deze tijd andere kwaliteiten en vaardigheden ontwikkeld. Kwaliteiten en vaardigheden die van belang kunnen zijn. Met een zij-instromer wordt er juist nieuwe, frisse kennis en expertise in huis gehaald. Er wordt met een andere blik gekeken naar bijvoorbeeld werkprocessen en aanpak. Andere ideeën kunnen worden aangedragen om dit te verbeteren. Input die heel waardevol kan zijn voor de verdere ontwikkeling van jouw organisatie.

Scholing

Om de zij-instromer snel meer te leren over de sector of over specifieke delen van de teelt bestaan er cursussen. Deze cursussen heeft Talentboom netjes geordend op: https://www.talentboom.nl/cursussen-en-opleidingen/opleidingen.html Heb je hulp nodig of heb je vragen over subsidies voor deze scholing? Neem dan vrijblijvend en altijd kosteloos contact op met de scholingsconsulent.