Hulp tijdens de Corona-pandemie

Hulp tijdens de Corona-pandemie

We zitten nu al een aantal weken midden in de Corona-pandemie. En helaas lijkt er voorlopig nog geen verandering te komen in de maatregelen die genomen zijn. Veel bedrijven hebben het erg moeilijk door de crisis, zo ook in de agrarische sector. Met elkaar proberen we de schade zo beperkt mogelijk te houden. 
Zoals de rijksoverheid zegt: ‘Alleen samen krijgen we het Coronavirus in Nederland onder controle’ 
 

In de agrarische sector zijn een groot aantal initiatieven ontstaan die bedrijven kunnen helpen in deze tijd. Hierbij hebben we een paar initiatieven verzameld. 

 

Bemiddelingsplatform 

Onze ‘buren’ van Kasgroeit hebben op verzoek van o.a. Glastuinbouw Nederland het Bemiddelingsplatform Personeel opgestartHier kunnen boomkwekerij bedrijven natuurlijk bij aanhaken. Het platform richt zich op het koppelen van werkgevers met meer mensen dan werk aan werkgevers met meer werk dan mensen. Daarnaast kunnen individuele werknemers en gecertificeerde uitzenders ook zien bij welke bedrijven behoefte is aan mensen.  

Ook de website www.helponsoogsten.nl is een platform waarop vraag een aanbod van personeel te vinden is. 

 

Documenteer financiële schade  

De LTO Vakgroep Bomen, vaste planten en zomerbloemen roept op om financiële schade te documenteren. Meer informatie en een voorbeeld document voor het invullen van deze informatie zijn te vinden onder deze link; LTO Bomen, vaste planten en zomerbloemen 

 

Posters Corona op de werkvloer 

Om de besmetting zo veel mogelijk te voorkomen zijn er door STIGAS posters gemaakt voor op de werkvloer. Deze posters zijn er in verschillende talen zodat het voor veel medewerkers duidelijk te begrijpen is. De posters zijn te downloaden in het NederlandsPoolsEngelsRussischRoemeensBulgaars of Turks. 

 

Wekelijks Webinar Corona 
Elke week organiseert de werkgeverslijn land- en tuinbouw een Webinar over de impact van Corona in de agrarische sector. Het eerstvolgende Webinar is op woensdag 8 april om 13:00 uur. 

Op de website van de werkgeverslijn wordt daarnaast zoveel mogelijk informatie verzameld die van belang is rondom Corona. https://werkgeverslijn.nl/corona/ 

 

Werkzaamheden scholingsconsulenten 

Op dit moment is het belangrijk om zo min mogelijk te reizen om het virus zich niet verder te laten verspreiden. De scholingsconsulenten zullen tot in ieder geval 28 april thuis werken. Om deze reden zullen wij ook geen bedrijfsbezoeken afleggen. 

Als laatste willen wij iedereen heel veel sterkte wensen tijdens deze crisis.