•  
  • Home
  • |
  • Actueel
  • |
  • Medewerkers Batouwe boomkwekerijen blij met bijscholing

Medewerkers Batouwe boomkwekerijen blij met bijscholing

Medewerkers boomkwekerij De Batouwe blij met bijscholing

Subsidie: 'Leren en innoveren'

Bij Batouwe boomkwekerijen is er samen met scholingsconsulent Mariëlle Mulder gekeken naar wat medewerkers graag willen leren. Aan de hand van gesprekken met medewerkers heeft Mariëlle een advies geschreven voor Batouwe. Ook heeft Mariëlle samen met het bedrijf een opleidingsplan gemaakt waardoor er voor het bedrijf een subsidieaanvraag is gedaan bij Greenport Gelderland. 

 

Diverse cursussen

Bij Batouwe zijn er diverse cursussen gevolgd waaronder de cursus Bemesting 'In potgeteelde gewassen'.
De medewerkers die hebben deelgenomen waren erg tevreden over de cursus die ze hebben gevolgd bij Agravisi. Tijdens de cursus kregen ze les van docenten van scholen en mensen uit de praktijk. Dit was een hele goede samenwerking waardoor er altijd mensen met ervaring voor de groep stonden en het leerrendement hoog is.

 

Inhoud van de cursus

De inhoud van de cursus was erg divers en hierdoor zat er ook meer dan genoeg uitdaging in. De opbouw van de cursus was goed en er is voldoende verdieping. De onderwerpen gingen uiteen van plantenfysiologie (de opbouw van de plantonderdelen, de cel en fotosynthese) bemesting (de manieren van watergeven en toevoegen van bemesting) en de echte boomkwekerij onderwerpen. Tijdens deze onderwerpen gingen de ‘studenten’ regelmatig bij verschillende boomkwekerijen. Op deze manier kun je van elkaar leren. Dit is door de deelnemers als zeer prettig ervaren.

 

Conclusie

Er is het afgelopen jaar veel gebeurt op het bedrijf. Mede door de samenwerking met de scholingsconsulent heeft Batouwe veel kunnen doen aan scholing en krijgen ze hiervoor subsidie van Greenport Gelderland en vanuit het Collandfonds arbeidsmarkt. 

De medewerkers zijn blij dat ze een interessante training konden volgen en gaven aan dat  ze er graag nog een cursus zouden volgen!

 

Wilt u ook een opleidingsplan voor uw bedrijf en medewerkers? Of bent u benieuwd naar de subsidiemogelijkheden?
Neem dan contact op met Mariëlle Mulder 06-57643458 of Robert Soesman 06-30108049