Persoonlijke gesprekken

Persoonlijke gesprekken

Als u ons een beetje volgt, weet u dat de scholingsconsulenten regelmatig gesprekken over persoonlijke ontwikkeling voeren met medewerkers op boomkwekerijbedrijven. Maar wat houden die gesprekken precies in? Dat leggen we graag aan u uit.

 

Kennismaken

Als eerste komt een van de twee scholingsconsulenten een keer kennismaken op het bedrijf. Dit gesprek is vaak met de ondernemer, bedrijfsleider of iemand die bezig is met het personeelsbeleid op het bedrijf. In dit gesprek willen de scholingsconsulenten graag weten hoe het gaat op het bedrijf en welke informatie het bedrijf graag wil ophalen bij de medewerkers. 

1-op-1 gesprekken

Na de kennismaking worden er één of meerdere dagen gepland om één-op-één-gesprekken met de medewerkers te voeren. Afhankelijk van het aantal medewerkers op het bedrijf moet er een selectie gemaakt worden wie er op dat moment mee kan doen (dit in verband met de tijd die het kost). Deze gesprekken zijn vertrouwelijk. De scholingsconsulenten verzamelen informatie uit deze gesprekken om eventuele rode draden zichtbaar te maken. Ook worden persoonlijke wensen met betrekking tot opleiding en ontwikkeling besproken. Deze informatie wordt niet als vertrouwelijk beschouwd, zodat je als bedrijf hier ook mee verder kunt. 

Het BedrijfsOpleidingsPlan

Op basis van alle gesprekken schrijven de scholingsconsulenten een advies voor het bedrijf. Hierin staan de persoonlijke wensen van de medewerkers, maar kan er ook iets in staan over de sfeer, het contact en andere zaken waar je als ondernemer of bedrijfsleider aan kan werken om de zaken op je bedrijf nog beter te laten verlopen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat de medewerkers tevreden zijn en dat er voldoende kennis op het bedrijf is om goed te kunnen werken.

Wil je ook een afspraak inplannen met de scholingsconsulenten? Neem dan contact op met Mariëlle of André.