•  
  • Home
  • |
  • Actueel
  • |
  • Persoonlijke gesprekken met de medewerkers, wat houdt het in? 

Persoonlijke gesprekken met de medewerkers, wat houdt het in? 

In een aantal van onze nieuwsberichten schrijven we dat we gesprekken over persoonlijke ontwikkeling hebben gehouden met medewerkers op boomkwekerijbedrijven. Deze gesprekken zijn altijd kosteloos! Maar wat houden die gesprekken precies in? Dat leggen we jullie graag uit. 

Kennismaken

Als eerste komt een van de twee scholingsconsulenten een keer kennismaken op het bedrijf. Dit gesprek is vaak met de ondernemer, bedrijfsleider of iemand die bezig is met het personeelsbeleid op het bedrijf. In dit gesprek willen de scholingsconsulenten graag weten hoe het gaat op het bedrijf en welke informatie je/het bedrijf graag wilt ophalen bij de medewerkers. 

 

1 op 1 gesprekken 

Na de kennismaking worden er een of meerdere dagen gepland om 1 op 1 gesprekken met de medewerkers te voeren. Afhankelijk van het aantal medewerkers op het bedrijf moet er een selectie gemaakt worden wie er op dat moment mee kan doen (dit in verband met de tijd die het kost). Deze gesprekken zijn vertrouwelijk. De scholingsconsulenten verzamelen informatie uit deze gesprekken om een eventuele rode draad zichtbaar te krijgen. Ook worden persoonlijke wensen qua opleiding en ontwikkeling besproken, deze informatie is niet vertrouwelijk zodat je als bedrijf hier ook mee verder kan. 

 

Het BedrijfsOpleidingsPlan

Aan de hand van alle gesprekken schrijven de scholingsconsulenten een advies voor het bedrijf. Hierin staan de persoonlijke wensen van de medewerkers, maar kan er ook iets in staan over de sfeer, het contact en andere zaken waar je als ondernemer of bedrijfsleider aan kan werken om de zaken op je bedrijf nog beter te laten verlopen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat de medewerkers tevreden zijn en dat er voldoende kennis op het bedrijf is om goed te kunnen werken. 

 

Wil je ook een afspraak inplannen met de scholingsconsulenten? 

Neem dan contact op met Marielle of Robert