Podcast Talentboom 

 

 

Podcast 15 Met Laura Roebroeck en Marije de Jonge van Groenpact

In deze podcast van Talentboom interviewt scholingsconsulent Robert Soesman Laura Roebroeck en Marije de Jonge van Groenpact. Laura en Marije beschrijven in deze podcast de groene persona's.

Van doelgerichte aanpakker tot nuchtere doener
Hoewel iedereen anders is, vond Groenpact vier verschillende herkenbare groene werknemersprofielen die elk aanslaan op een andere leervorm en opleidingsaanbod: persona’s. Waar de bewuste ontplooier graag in het eigen team leert, volgt de doelgerichte aanpakker liever een cursus buiten de deur. En wat kun je doen met een nuchtere doener die al lang blij is dat hij/zij niet meer in de schoolbanken zit?

Talentboom Podcasts · Talentboom; Binden en Boeien deel 15 met Laura Roebroeck & Marije de Jonge van Groenpact

 

 

Podcast 14 met Frank van Helvert van Huverba

'Naast het binden en boeien van mensen is het op een goede manier afscheid nemen als iemand je bedrijf verlaat ook super belangrijk'. Dit zegt Frank van Helvert, directeur van Huverba B.V. in de podcast die wij met hem hebben opgenomen.

In de podcast geeft Frank aan wat hem zo boeit aan deze mooie sector en hoe Huverba mensen probeert te binden en te boeien aan het bedrijf. Benieuwd geworden naar dit leuke gesprek? Luister hem hier:

Talentboom Podcasts · Talentboom; Binden en Boeien deel 14 met Frank van Helvert van Boomkwekerij Huverba

 

 

Podcast 13 met Petra ter Horst van Boomkamp Groenbedrijven

In de nieuwste podcast van Talentboom interviewt scholingsconsulent Robert Petra ter Horst van Boomkamp Groenbedrijven. Samen bespreken ze het belang van de boomkwekerij in Nederland en de veelzijdigheid van de sector. Er liggen echt voor iedereen kansen; van medewerker tussen de planten tot het werken op kantoor. Ook geeft Petra aan dat er ook voor vrouwen goede kansen zijn in de boomteelt. Benieuwd geworden naar dit leuke gesprek? Luister hem hier:

Talentboom Podcasts · Talentboom; Binden en Boeien deel 13 met Petra ter Horst van Boomkamp Groenbedrijven

 

Podcast 12 met Peet Stolwijk van Yuverta Boskoop

In de nieuwste podcast van Talentboom interviewt scholingsconsulent Mariëlle Gooijaers Peet Stolwijk van Yuverta (voorheen Wellant) uit Boskoop. Samen bespreken ze het belang van de boomkwekerij in Nederland en de veelzijdigheid van de sector. Er liggen echt voor iedereen kansen; van medewerker tussen de planten tot het werken op kantoor. Benieuwd geworden naar dit leuke gesprek? Luister hem hier:

Talentboom Podcasts · Talentboom; Binden en Boeien deel 12 met Peet Stolwijk van Yuverta Boskoop

Podcast 11 met Björn Kohlmann van TreeCentreOpheusden en Gijs van Meerten van Boomkwekerij 't Kempke

In de nieuwste podcast van Talentboom interviewt scholingsconsulent Robert Soesman Björn Kohlmann en Gijs van Meerten. Ze het nut van het ontwikkelen van het personeel en de rol welke Talentboom hier in kan spelen. 

Bij Boomkwekerij 't Kempke is scholingsconsulent Robert langsgeweest voor ontwikkelingsgesprekken en Gijs bespreekt wat dit hem heeft opgeleverd!

 

Talentboom Podcasts · Talentboom Podcast deel 11 met Björn Kohlmann van TCO en Gijs van Meerten van Boomkwekerij 't Kempke

 

Podcast 10 met Herco Veldhuis van Boomkwekerij H. Veldhuis

In de nieuwste podcast van Talentboom interviewt scholingsconsulent Robert Soesman Herco Veldhuis. Herco, eigenaar van zijn eigen boomkwekerij geeft zijn visie over het begeleiden van studenten en het overdragen van zijn passie!

Zijn motto: 'Alles wat je met passie doet, groeit'. 

Talentboom Podcast · Talentboom; Binden en Boeien deel 10 met Herco Veldhuis bij Boomkwekerij H. Veldhuis

 

Podcast 9 met Arno Engels van LTO Vakgroep en Helicon

In deze podcast van Talentboom interviewt scholingsconsulent Robert Soesman Arno Engels. Arno, die de laatste 21 jaar redacteur was van vakblad De Boomkwekerij, werkt sinds begin dit jaar voor de boomteeltopleiding van Helicon in de regio’s Opheusden en Brabant. Vanuit Helicon is hij ook bezig met lesstof maken voor de Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij die in september 2021 start. Daarnaast werkt Arno voor de LTO Vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen en de cultuurgroepen. Hiervoor houdt hij zich vooral bezig met ledenbinding en communicatie, zoals in de vorm van webinars.

In de podcast vertelt Arno meer over deze werkzaamheden en het belang ervan voor de sector. „Laat zien waarmee je bezig bent, hoe je als boomkwekerij in elkaar steekt”, zegt hij bijvoorbeeld. „Dat is voor iedereen belangrijk, voor je imago, en zeker ook voor het aantrekken van nieuw personeel en jonge aanwas in onze sector.” De boomkwekerij is volgens Arno de enige sector die het dichtst bij de natuur staat. Hij sluit af met de aloude slogan: „Groen is leven, boomkwekers zorgen ervoor.”

Talentboom Podcast · Talentboom; Binden en Boeien deel 9 met Arno Engels van LTO en Helicon

 

 

Podcast 8 met Benno Nieuwenhuis van ICL

In deze podcast beschrijft Benno de vele mogelijkheden van het werken in de boomkwekerij, vaste planten en zomerbloemensector. Deze sector biedt uitdagende functies voor iedereen met passie, ongeacht het opleidingsniveau. Wil je meer weten over ICL of wil je eventueel kijken welke mogelijkheden er zijn om te werken bij ICL? Kijk dan op de website.

Talentboom Podcast · Talentboom; Binden en Boeien deel 8 met Benno Nieuwenhuis van ICL

Podcast 7 met Laura Roebroeck van Groenpact

In deze podcast van Talentboom interviewt scholingsconsulent Robert Soesman Laura Roebroeck van Groenpact. Laura beschrijft in deze podcast de groene werelden. Meer informatie over de groene werelden is hier te vinden. De Groene Werelden is een instrument dat context en handvatten biedt voor professionals in het groene domein: Voor marketing- en communicatiemedewerkers van onderwijsinstellingen: duiden veelzijdigheid, toegevoegde waarde, het belang en innovatiekracht van de groene sector in werving studenten en medewerker.

Voor docenten en opleidingskundigen: doorontwikkeling van opleidingen groene medewerkers van de toekomst opleiden en voor meer kruisbestuiving tussen grijs, blauw en groen.

Voor marketing- en communicatiemedewerkers van bedrijven en brancheverenigingen: profilering van het bedrijf of de branche, ontwikkeling en vernieuwing van het bedrijf en de werving van medewerkers.

Talentboom Podcast · Talentboom; Binden en Boeien deel 7 met Laura Roebroek van Groenpact

Podcast 6 met Vincent Hamoen van Kwekerij VH

In deze podcast van Talentboom interviewt scholingsconsulent Robert Soesman de eigenaar van Kwekerij VH. Vincent Hamoen is een jonge ondernemer die in de podcast bespreekt wat zijn passie in en wat zijn werkzaamheden zijn op de kwekerij. Echt een aanrader!!

Talentboom Podcast · Talentboom; Binden en Boeien deel 6 met Vincent Hamoen van Kwekerij VH

 

Podcast 5 met Thomas Lans van ECBO

Zodra je mensen wilt werven voor onze mooie sector zijn er een aantal aandachtspunten. Deze aandachtspunten hangen af van je doelgroep en de drijfveren van je doelgroep. Het is handig om bij de start van de werving al te bedenken uit welke ‘groep’ je iemand wil aannemen. Hierover praat Robert in deze Podcast met Thomas Lans van ECBO.

Talentboom Podcast · Talentboom; Binden en Boeien deel 5 met Thomas Lans van ECBO

 

Podcast 4 met Gert Frentz van Combinatie Mauritz B.V.

Op het moment dat je personeel in dienst heb moet je het personeel gemotiveerd houden en zorgen dat ze lang bij je willen blijven werken. Scholingsconsulent Robert praat hierover met Gert Frentz van Combinatie Mauritz. 

Talentboom Podcast · Talentboom; Binden en Boeien deel 4 met Gert Frentz

Podcast 3 met Casper Schotman, student boomteelt niveau 4

Zodra je mensen wilt werven voor onze mooie sector zijn er een aantal aandachtspunten. Deze aandachtspunten hangen af van je doelgroep en de drijfveren van je doelgroep. Het is handig om bij de start van de werving al te bedenken uit welke ‘groep’ je iemand wil aannemen. Hierover praat Robert in deze Podcast met Casper Schotman(student Teelt & Technologie niveau 4 en medewerker kwekerij)uit Borculo.

Talentboom Podcast · Talentboom; Binden en Boeien deel 3 met Casper Schotman

Podcast 2 met Peter Heutinck, eigenaar kwekerij Heutinck uit Borculo

Zodra je mensen wilt werven voor onze mooie sector zijn er een aantal aandachtspunten. Deze aandachtspunten hangen af van je doelgroep en de drijfveren van je doelgroep. Het is handig om bij de start van de werving al te bedenken uit welke ‘groep’ je iemand wil aannemen. Hierover praat Robert in deze Podcast met Peter Heutinck (eigenaar kwekerij Heutinck) uit Borculo.

Talentboom Podcast · Talentboom; Binden en Boeien deel 2 met Peter Heutinck

Podcast 1 met Bertus Boer, docent boomteelt van Zone.college 

Zodra je mensen wilt werven voor onze mooie sector zijn er een aantal aandachtspunten. Deze aandachtspunten hangen af van je doelgroep en de drijfveren van je doelgroep. Het is handig om bij de start van de werving al te bedenken uit welke ‘groep’ je iemand wil aannemen. Hierover praat scholingsconsulent Robert in deze Podcast met Bertus Boer (docent Teelt & Technologie) van Zone.college uit Zwolle. 

Talentboom Podcast · Talentboom; Binden en Boeien deel 1 met Bertus Boer Zone.college

 

Nieuws

Vertrek Robert Soesman
Vertrek Robert Soesman bij Talentboom
22-09-2022
Als je ergens een punt achter zet ga je verder met een hoofdletter.   Na bijna drie jaar als scholingsconsulent te hebben gewerkt bij Talentboom Boomkwekerij ga ik wat anders doen.