•  
  • Home
  • |
  • Actueel
  • |
  • Samenwerkingsovereenkomst Talentboom Brancheopleiding

Samenwerkingsovereenkomst Talentboom Brancheopleiding

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij

Donderdagmiddag 18 maart jl. hebben de vertegenwoordigers van Stichting Projectbureau Boomkwekerij, Curio, Zone.college en Yuverta de samenwerkingsovereenkomst voor de Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij ondertekend. Met deze ondertekening geven de betrokken partijen aan in de toekomst samen te willen (blijven) werken aan de Brancheopleiding voor de boomkwekerij.

 

Historie

Talentboom is in 2019 begonnen met een verkenningsronde tijdens een bijeenkomst. Hierin is gesproken over de mogelijkheden, kansen en bedreigingen van een brancheopleiding. Dit is verder uitgewerkt tot een actieplan. Vanuit dit actieplan zijn de betrokken partijen bezig gegaan met het opzetten van de opleiding.

 

Betrokkenen

Vanuit het onderwijs zijn Yuverta, Curio en Zone.college betrokken. Vanuit het bedrijfsleven is er een klankbordgroep bestaande uit boomkwekers aangesloten bij de brancheopleiding. Brancheorganisaties die betrokken zijn: LTO Vakgroep bomen, vaste planten en zomerbloemen, Royal Anthos en de vakbonden FNV Agrarisch groen en CNV-vakmensen.

 

Opzet opleiding medewerker en meewerkend voorman Boomkwekerij

De opleidingen zijn vakgericht (geen Nederlands, rekenen en burgerschap) en duren 40 dagdelen met maximaal 3 keer per jaar een praktijkdag. De opleiding is modulair opgebouwd en bestaat uit 5 blokken.

Hierdoor is het ook mogelijk om 1 onderwerp te volgen en hiervoor een deelcertificaat te halen.

De lessen worden gegeven door de vakdocenten van het AOC in combinatie met specialisten uit de sector. De didactiek ligt bij de docent, kennis bij de vakspecialist. De theorie ontmoet de praktijk. De externe specialisten worden voor minimaal 20% van de lessen ingezet.

 

Bedrijfsleider 1

Op dit moment zijn de betrokken partijen bezig om de laatste hand te leggen aan de opleiding voor bedrijfsleider 1. Deze opleiding zal in het najaar starten en de werving hiervan zal binnenkort beginnen.

 

Meer weten

Bekijk het volledige programma van de Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij op de website. De opleiding wordt aangeboden door CURIO in Breda, Zone.college in Zwolle en Yuverta in Boskoop, Geldermalsen en Horst.