•  
  • Home
  • |
  • Actueel
  • |
  • Team scholingsconsulenten is er klaar voor!

Team scholingsconsulenten is er klaar voor!

Team scholingsconsulenten is er klaar voor!

Team scholingsconsulenten is er klaar voor!

Het team van scholingsconsulenten van de boomkwekerij, vaste planten en zomerbloemen is weer op volle sterkte. Piet Verhoeven heeft zijn werkzaamheden beëindigd als scholingsconsulent en Robert Soesman gaat samen met Mariëlle Mulder het project voortzetten.

 

Robert Soesman is sinds 1 februari begonnen als collega van Mariëlle Mulder. Samen gaan ze het project scholingsconsultent boomkwekerij verder vormgeven. Tot de zomervakantie doet Robert dit parttime, hij combineert dit nog met zijn andere baan als docent boomteelt & bemesting op het Zone.college in Zwolle. Na de vakantie zal hij volledig beschikbaar zijn als scholingsconsulent.

In de afgelopen 13 jaar heeft Robert bij verschillende scholen gewerkt als docent plantenteelt/boomteelt. Zijn docentenloopbaan is hij begonnen in Halsteren bij het toenmalige Prinsentuin College, daarna AOC-Oost in Twello en nu dus in Zwolle bij het Zone.college (voorheen Groene Welle). Door deze functies heeft hij ervaring opgedaan in het bezoeken van boomkwekerijen en het voeren van coaching gesprekken welke hij in zijn nieuwe functie goed kan gebruiken.

 

In overleg met de stuurgroep/initiatiefgroep bestaande uit CNV, FNV, Anthos, en LTO (vakgroep bomen, vaste planten en zomerbloemen) hebben Mariëlle en Robert de werkzaamheden verdeeld in drie hoofdpijlers.

Pijler 1 “Scholing en ontwikkeling in gesprek tussen ondernemers en werknemers”.

Pijler 2 “Aanbod en kwaliteit van het aanbod aan onderwijs en cursussen op niveau houden”.

Pijler 3 “Goed werkgeverschap, het vinden, binden en boeien van de (aankomende) medewerkers”.

Deze drie pijlers gaan Mariëlle en Robert samen oppakken, waarbij Mariëlle het aanspreekpunt in de regio’s Zuid-Holland, Zeeland, Brabant en Limburg is. Robert zal het aanspreekpunt zijn voor de regio’s Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe.

 

Vanuit de pijlers komen er twee hoofddoelen uit: Ze willen de social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) en de website Talentboom op een hoger plan krijgen. Hier werken ze natuurlijk samen aan maar het is een hoofdtaak van Mariëlle. Om dit kracht bij te zetten hebben ze het logo van Talentboom laten aanpassen. Het blauwe logo is aangepast naar groen, een kleur die passend is bij de sector.

 

Het aangepaste logo van Talentboom. Binnenkort zal de website aangepast worden, het nieuwe logo zal dan ook op de site te zien zijn. 

 

Een ander hoofddoel is het uitwerken van een Plan Van Aanpak voor de Branche-opleidingen in de sector. Dit zal een hoofdtaak van Robert zijn, al werken ze hier ook samen aan. Bij het Plan Van Aanpak gaan ze verder op de bijeenkomst die 18 juni 2019 heeft plaatsgevonden. In dit overleg is met het bedrijfsleven en onderwijs besproken hoe ze een landelijk, specifiek opleidingsmodel voor medewerkers in de boomkwekerij kunnen ontwikkelen.

 

Samen willen Mariëlle en Robert werken aan kennisontwikkeling in onze sector!