Terugblik 2023

Terugblik op 2023

Een nieuwe traditie is geboren! December is de maand waarin we terugblikken op het bijna afgelopen jaar. Laten we samen enkele hoogtepunten doornemen.

Nieuwe Team Samenstelling

In januari startte Mariëlle als eenling en gelukkig kwam in februari versterking in de vorm van André Hubregtse. De eerste tijd trokken Mariëlle en André veel samen op, zodat André bekend kon raken met het werk van scholingsconsulent. Hier is een artikel waarin André een kijkje geeft en de 'Week van' is nogmaals te beleven. Gedurende het grootste deel van 2023 waren we op volle sterkte en hebben we veel werk kunnen verzetten.

Talentboom Brancheopleiding

De Talentboom Brancheopleiding ging voor het eerst van start in Boskoop. Begin 2023 ontvingen 8 deelnemers hun diploma, een feestelijk moment dat we eerder hebben gedeeld. Elders kon de brancheopleiding nog niet beginnen vanwege onvoldoende aanmeldingen. Meld je snel aan, zodat we ook in Zwolle, Horst en Breda kunnen starten! Meer informatie over de brancheopleiding vind je hier.

Bedrijfsbezoeken

Een essentieel aspect van het werk van scholingsconsulenten zijn bedrijfsbezoeken. We hebben veel bedrijven bezocht, waarbij we ideeën hebben uitgewisseld over scholing en ontwikkeling van medewerkers. Waardevolle adviezen zijn gegeven over hoe scholing bijdraagt aan het boeien en binden van personeel. Ook zijn er diverse bedrijfsontwikkelplannen opgesteld, en ja, daar hoort ook koffie bij…  Op ons LinkedIn-kanaal vind je af en toe posts over bedrijfsbezoeken.

 

Beurzen

Stalpoten… ja dat krijg je na een paar dagen beurs. Maar we hebben weer veel beurzen bezocht en waren dit jaar aanwezig met een stand op de Plantarium|GroenDirekt-beurs in Boskoop en de GrootGroenPlus-beurs in Zundert. Deze momenten waren waardevol om contacten te leggen, bestaande relaties te onderhouden en aan onze naamsbekendheid te werken. Lees hier onze terugblik.

 

 

 De Week Van en Bomen Over de Boomkwekerij

Regelmatig laten we mensen uit de sector aan het woord. In de rubriek 'De Week van...' krijgt iemand de kans een inkijkje te geven in zijn of haar werkweek, die je hier terug kunt lezen. 'Bomen Over de Boomkwekerij' is een rubriek waarbij we iemand uit de sector laten vertellen over zijn of haar ervaringen in de boomkwekerij aan de hand van een aantal vragen, ook terug te lezen op onze site.

 

Enquête

Ongetwijfeld doet u dat ook. Af en toe vragen we ons af of we ons werk wel goed doen. Zeker bij het nadenken over een nieuw meerjarenplan. Daarom hebben we dit jaar een enquête gehouden om antwoord te krijgen op deze vraag. Gelukkig ontvingen we waarderende opmerkingen en opbouwende kritiek, waardevol voor de ontwikkeling van ons nieuwe meerjarenplan. De uitkomst van de enquête kun je hier terugvinden.

 

 

 

Mariëlle 5 Jaar in Dienst

In april vierden we een bijzonder jubileum, want het was precies 5 jaar geleden dat Mariëlle als scholingsconsulent bij Talentboom in dienst kwam. In mei besteedde ze hier aandacht aan in een artikel, nog steeds te vinden op onze site. Mariëlle, nogmaals gefeliciteerd en op naar nog eens 5 succesvolle jaren! 

 

Onze 1e Blog

In de nieuwsbrief van december kon je onze eerste blog lezen. Mariëlle heeft de pen ter hand genomen om een eerste blog te schrijven. In elke nieuwsbrief kun je een nieuwe blog verwachten, dus houd het in de gaten! Nog niet geabonneerd? Doe dat dan meteen hier.

 

Talentboom 25 Jaar

2023 was een mooi jaar waarin we veel activiteiten hebben ontplooid. Deze terugblik is natuurlijk niet compleet. Denk aan de Jongerendag voor de boomkwekerij in Boskoop, waar 170 jongeren uit het hele land aan deelnamen. Of de docentenbijeenkomst die voor het eerst in 3 jaar weer plaats kon vinden. Volg ons op social media om op de hoogte te blijven!

We kijken vooruit naar een productief, leerzaam en mooi 2024 waarin we graag samen met jullie werken aan ontwikkeling en kennisdeling. Wist je trouwens dat Talentboom in 2024 al 25 jaar bestaat? Daar ga je dus nog meer van horen!

 

We wensen jullie allemaal fijne feestdagen en een voorspoedig, gezond en leerzaam 2024.

Mariëlle Gooijaers en André Hubregtse