Terugblik op 2022

Terugblik op 2022

Het jaar is bijna afgelopen. Een mooi moment om even terug te kijken naar het afgelopen jaar.  
In dit bericht neemt Mariëlle je mee naar wat hoogtepunten uit 2022.  

 

Het team van Talentboom: 

De scholingsconsulenten van Talentboom hebben een druk jaar achter de rug. Mariëlle kwam in februari terug van zwangerschapsverlof. Het is dan toch weer even wennen om aan het werk te gaan. Dit is gelukkig goed gegaan en hebben we hele mooie dingen kunnen doen in 2022.  

We hebben veel contact gehad met bedrijven en zijn veel onderweg geweest naar studieclubs, beurzen en andere bijeenkomsten. Een leuk jaar met veel leuke (nieuwe) contacten. 

Als je ergens een punt achter zet ga je verder met een hoofdletter. Zo begon het bericht wat Robert in september online zette. Hiermee heeft hij aangegeven het team van Talentboom te verlaten. Dit is natuurlijk jammer voor Talentboom maar voor Robert heel fijn. Robert heel erg bedankt voor je inzet bij Talentboom de afgelopen jaren.

In oktober kwam de vacature voor een nieuwe scholingsconsulent online en ik ben blij om te kunnen vermelden dat we vanaf 1 februari weer op volledige sterkte zijn. Hierover later meer.  

 

 

 

Beurzen van 2022: 

Een jaar waarin we weinig beperkingen hebben gehad van Corona, dat was goed te merken door het aantal beurzen en evenementen wat door is gegaan. Van de Groenbeurs Brabant naar de Fruitteelt Vakbeurs in Houten en van Plantarium - Groen-Direkt naar GrootGroenPlus. Er was veel te doen in 2022.   

 

De week van:  

Het afgelopen hebben we inzicht gekregen in de werkweek van een aantal mensen die actief zijn in de sector. De week van Els van Mierlo, Gé Verbeek, Edwin Zuidgeest, Jan van Leeuwen, Leon Smet, Arjen Hendriks, Raymond Haarman, Bianca de Jong en Bjorn Megen kan je hier teruglezen. Daarnaast hebben we met Laura van Overbeek, Peggy Geraerts en Roel Straathof gesproken over hun werk in Bomen over de boomkwekerij. Deze berichten kan je hier terugvinden.

 

 

 

Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij 

In 2021 is de eerste groep van de brancheopleiding van start gegaan. Wat toen nog niet gebeurd was, was de overeenkomst tussen de meewerkende partijen tekenen. Dit hebben wij op 18 maart 2022 kunnen doen samen met Stichting Projectbureau Boomkwekerij, Curio, Zone.College en Yuverta. 

 

Ook is er hard gewerkt aan het niveau Bedrijfsleider I. Deze wordt vanaf nu ook aangeboden en gaat bij voldoende deelnemers op 13 januari van start in Boskoop. Alle informatie hierover kan je hier vinden

 

 

Scholing en subsidie 

Ook dit jaar hebben we een mooi cursusaanbod laten zien op de website van Talentboom. Deze wordt minstens 2 keer per jaar bijgewerkt met actuele data en prijzen. Ook worden nieuwe aanbieders toegevoegd. Het bericht over de opleidingskalender geeft hier meer informatie over. 

Alle medewerkers die volgens de cao open teelten werken kunnen gebruik maken van de subsidieregeling cursussen van Colland Arbeidsmarkt.  
Per 1 juli 2022 is de subsidieregeling vernieuwd om hem beter te laten aansluiten op de vraag vanuit de sector. Alle informatie hierover hebben wij in een nieuwsbericht samengevat.  

 

2022 was voor ons een bewogen jaar waarin veel (mooie) dingen zijn gebeurd. Wij kijken er trots en met plezier op terug.  
We kijken ook graag vooruit naar een productief, leerzaam en mooi 2023 waarin we graag samen met jullie werken aan ontwikkelingen en kennisdeling.  

 

Fijne feestdagen, een fijne jaarwisseling en een gezond 2023 gewenst. 

Mariëlle