•  
  • Home
  • |
  • Actueel
  • |
  • TOP Ondernemerschap Programma Kwekerij krijgt vervolg

TOP Ondernemerschap Programma Kwekerij krijgt vervolg

In 2019 is het TOP Ondernemerschap Programma Kwekerij gestart. Het programma is ontstaan uit een samenwerking tussen de LTO vakgroep bomen, vaste planten en zomerbloemen,  Rabobank, Talentboom en de Ondernemerschap Academy®. 

 

Nieuwe groepen vanaf oktober 2020
Het programma start in oktober 2020 met 3 groepen in het midden, westen en zuiden van het land en wordt in februari 2021 afgerond. Het programma is voor alle ondernemers, bedrijfsleiders en (beoogd) opvolgers in de boomkwekerij en je hoeft geen lid te zijn van de LTO en/of te bankieren bij Rabobank.

 

Op de website van de Ondernemerschap Academy vind je alle informatie, kun je de brochure downloaden en je direct aanmelden om in oktober ook deel te nemen.


 

Het TOP programma ondernemerschap is hét programma om meer uit jezelf te halen en je kwekerij verder te professionaliseren.
Wil je groeien met je bedrijf, inspelen op kansen en trends, je bedrijfsvisie voor de komende jaren bepalen of je ondernemerschapskwaliteiten verder ontwikkelen?
Wil jij je bedrijf verder professionaliseren, inspelen op de kansen die er zijn en een bedrijfsvisie voor de komende jaren bepalen?
En wil je je als ondernemer, bedrijfsleider of (beoogd) opvolger verder ontwikkelen op het gebied van ondernemerschap en leiderschap?

 

Deze onderwerpen komen allemaal aan bod tijdens het TOP Ondernemerschap Programma, speciaal ontwikkeld voor (toekomstige) ondernemers en bedrijfsleiders uit de boomkwekerij.
Het programma bestaat uit:
- 5 verdiepende bijeenkomsten
- sparren met andere ondernemers
- inspirerende bedrijfsbezoeken
- persoonlijkheidsanalyse
- 1-op-1 coachingsessies

 

Benieuwd hoe de deelnemers het programma ervaren hebben? Hieronder staan een aantal citaten: 


Mij sprak de combinatie tussen theorie en praktijk erg aan. Doordat we tijdens de cursus bij andere bedrijven zijn gaan kijken proef je goed aan de keuzes en beslissingen die je collega-ondernemer gemaakt heeft. Al snel werd duidelijk dat door onderling je ‘struikelblokken’ te bespreken er veel duidelijkheid ontstaat. Zo kom je er goed achter hoe je dingen beter kunt aanpakken.

Ronald Streng – Eigenaar Streng Growers

 


Veel geleerd en opgestoken. Op een duidelijke manier gebracht en je leert veel van de andere deelnemers.

Stan Beekmans – Mede-eigenaar Vilier Vaste Planten

 


De coachingsessies hebben gezorgd dat we nog meer initiatief nemen als bedrijfsleider en visie te vormen samen met de directie.

Derk van Dorland – MT lid Huverba

 


 “Goed programma en goede coaches. Fijn met collega-kwekers die niet te dichtbij staan.

Ed Voskamp – Bedrijfsleider Wansinck