Vooruitblik 2022

De start van 2022 is weer een beetje apart. We moeten veel werken vanuit huis waardoor bedrijfsbezoeken op dit moment vrijwel onmogelijk zijn. We hopen dat we dit jaar ons werk weer op volle sterkte kunnen doen en jullie allemaal weer fysiek te ontmoeten. De onderwerpen waar wij ons dit jaar, onder andere, mee bezig zullen houden:

 

Bedrijfsbezoeken en interviews

In deze interviews praten we o.a. over scholing en ontwikkeling van de ondernemers en medewerkers en geven we advies over de scholingsmogelijkheden en eventuele subsidies die hiervoor beschikbaar zijn. Deze gesprekken met de medewerkers kunnen we kosteloos doen, wil je weten hoe dit zit? 

In een Webinar dat we vorig jaar hebben opgenomen voor LTO Nederland vertelt scholingsconsulent Robert wat hij voor bedrijven kan betekenen en wat je zelf kunt doen om je personeel te binden en te boeien.

Wil jij ook graag dat de scholingsconsulent langskomt voor gesprekken met je medewerkers? Neem dan contact op via onze website.

 

Advies over subsidies

Voor scholing van de boomkwekerijmedewerkers is Colland-subsidie beschikbaar. Vanuit de sector wordt ontwikkeling van het personeel enorm gestimuleerd. Voor boomkwekers uit heel Nederland is Talentboom de vraagbaak wat betreft de scholing en de daarbij horende subsidie. Hier besteden de scholingsconsulenten dan ook veel tijd aan.

Wil een medewerker een cursus, opleiding of een studie doen? Neem even contact op met de scholingsconsulent om te bespreken welke mogelijkheden er zijn. Natuurlijk kun je zelf ook kijken of je voldoet aan de eisen voor de subsidie van Colland.

 

Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij

Geregeld komen we met de betrokken mensen bijeen om samen de opleiding verder vorm te geven. Op dit moment zijn de verschillende werkgroepen bezig met het verder optimaliseren van de lesinhoud voor de niveaus medewerker boomkwekerij en meewerkend voorman boomkwekerij.

 

Ook wordt er momenteel hard gewerkt aan de puntjes op de i voor de brancheopleiding op het niveau van Bedrijfsleider 1. In het najaar van 2022 gaan Yuverta, Zone.college en Curio deze opleiding starten.

 

Imago van de boomkwekerij

Samen moeten we werken aan een goed imago voor onze sector. Talentboom doet hier zeker aan mee. Op onze verschillende social media kanalen laten we zien hoe mooi onze sector is en op onze website geven we informatie over de sector.

Om jongeren te laten zien hoe divers en boeiend onze sector is hebben we ook regelmatig contact met de decanen van scholen in alle regio’s. Voor deze decanen is er materiaal beschikbaar om te gebruiken in de voorlichting.

 

Scholingsconsulent biedt hulp

Wil jij eens met iemand praten over wat scholing voor jou kan betekenen en welke mogelijkheden er voor jou zijn? En hoe je daarover kunt praten met je werkgever? De scholingsconsulenten kunnen je daarbij helpen. Dat doen ze door samen te bespreken wat er bij je past en waarin jij je kunt ontwikkelen.

Neem gerust eens gratis en vrijblijvend contact op met Robert Soesman (mobiel nummer: 06 - 3010 8049, e-mail) of Mariëlle Gooijaers (mobiel nummer: 06 - 576 434 58, e-mail). Of stuur een appje via de button hiernaast.

 

We hopen op een groeizaam 2022 en we hopen elkaar weer fysiek te zien.

Marielle en Robert