Werken in de boomkwekerij

Op donderdag 14 april zijn de studenten van Zone.college op bezoek geweest bij Boomkamp Boomkwekerijen B.V. en Twente Plant B.V. in Hengelo. Met deze 2 verschillende bedrijven wil Boomkamp Groenbedrijven (@werkenbijboomkamp) laten zien hoe veelzijdig de boomkwekerij is en welke mogelijkheden er allemaal zijn om te werken in deze mooie sector. De scholingsconsulent van Talentboom is hierbij aanwezig om eventuele vragen van de studenten over de sector te beantwoorden.


De ochtend begon met een bakje koffie op school in de kassen in Zwolle. De studenten hebben er zin in, het is erg leuk om een excursie te hebben gericht op het vakgebied. Na een rit van ruim een uur komen de Zwolse studenten in Hengelo aan.


De ontvangst is hartelijk. Richard Moleman staat de groep al op te wachten en vertelt het programma van vandaag. Na een kort toiletbezoek begint de rondleiding.


De start is op het containerveld. Harald Voerman geeft hier een rondleiding. De uitleg begint bij de bemestingsruimte en de oppotmachine waarna we het hele traject doorlopen tot het afleveren. Een erg leerzaam verhaal, dit is ook te merken aan de vele vragen van de studenten.


Na het rondje over het containerveld stappen de studenten de bus in om verschillende percelen te bekijken. We stoppen bij snoeiwerkzaamheden, spuitwerkzaamheden en zien verschillende, innovatieve, machines op GPS aan het werk. Samen met de uitleg van Richard is ook dit een leerzaam onderdeel.


De studenten stappen weer in de bus en rijden terug naar Boomkamp. Hier staat een broodje gehaktbal te wachten op de studenten, een heerlijke verrassing! Tijdens het eten bespreekt Dirk Boomkamp hoe de firma Boomkamp / Twenthe Plant is opgericht en wat nu de filosofie van het bedrijf is. Pr en marketing is heel erg belangrijk, ook voor het werven van personeel!


Het broodje gehaktbal heeft heerlijk gesmaakt en de studenten krijgen nu een rondleiding over Twenthe Plant van Tricia Hommes. Tijdens deze rondleiding maken de studenten kennis met een hele andere tak van de boomkwekerij-/tuinplanten sector. Binnen de Groothandel Twenthe Plant hebben medewerkers te maken met klanten, het logistieke proces en moeten de producten er perfect uit zien.


Al met al een hele mooie en leerzame excursie voor de studenten. Een mooie samenwerking tussen het bedrijfsleven, Zone.college en Talentboom om de boomkwekerij op de kaart te zetten.