Decaan/voorlichter

De boomkwekerij is een groeiende veelzijdige sector waarin veel werk te vinden is. Het aanbod leuke en uitdagende banen voor alle opleidingsniveaus is ruim. Na het afronden van een boomteeltopleiding is de kans op werk daarom erg groot. 

Wilt u leerlingen kennis laten maken met deze sector die goede carrièrekansen biedt, dan zijn er verschillende mogelijkheden:

 

Ambassadeurs in de klas

Een groot aantal bedrijven in de boomkwekerij zijn bereid gastlessen te geven of aanwezig te zijn op open dagen of beroepskeuzedagen. Leerlingen kunnen zo in gesprek gaan met de ondernemer en van ervaringsdeskundigen horen hoe het is om te werken in deze sector.

Film geeft beeld van de boomkwekerij

De film ‘Er zit groei in de boomkwekerij’ laat zien wat de boomkwekerij is en welke beroepsmogelijkheden er zijn.

De film is hier te downloaden. Bekijk ook ons Youtube kanaal voor meer filmpjes!

 

Vlog over de boomkwekerij

YouTuber Lise van Wijk heeft een dagje meegelopen bij Plantenkwekerij Joost Sterke en Boomkwekerij Udenhout.

In deze vlog laten scholingsconsulent Mariëlle samen met de ondernemer en hun medewerkers zien hoe leuk het is om te werken bij een boomkwekerij. Deze film is hier te downloaden.

 

 

Podcast

De scholingsconsulenten nemen Podcasts op geinteresseerden te informeren over het binden en boeien van personeel in de boomkwekerij. Voor deze Podcasts worden zowel docenten, werkgevers, werknemers en jongeren geinterviewd over de verschillende functies in de boomkwekerij. Luister de Podcasts hier: Link naar Podcast

 

 

Poster en flyer

Voor leerlingen is een flyer gemaakt die hen wijst op de informatie die is te vinden op de website Talentboom.nl. Ook is er een poster beschikbaar die leerlingen wijst op de kansen die de boomkwekerij biedt. De flyer en poster kunt u bestellen bij de scholingsconsulent.

 

Scholingsconsulent biedt hulp

Wilt u meer weten over de sector en welke opleidingen er zijn? Bent u benieuwd naar de kans op werk na het afronden van een opleiding? Of wilt u een ambassadeur inzetten op uw school? Neem dan contact op met de scholingsconsulent Mariëlle Gooijaers of André Hubregtse.

Of stuur een appje via de button hieronder.

 

Nieuws

Evenementen
Evenementen
10-06-2024
Evenementen  De komende maanden staan er weer een aantal mooie evenementen op het programma die we graag onder uw aandacht brengen: Plantarium | GroenDirekt  | 21 en 22 augustus 2024 Als Talentboom zijn we ook dit jaar weer met een stand aanwezig op deze toonaangevende vakbeurs.