Medewerker boomkwekerij of handelsbedrijf 

Merk jij ook dat het werk op het bedrijf en de boomkwekerijen om je heen steeds verandert? Boomkwekerijen worden groter. En klanten stellen allerlei eisen bijvoorbeeld over hoe en wanneer planten moeten worden geleverd. Daardoor verandert soms ook hoe je je werk moet doen.

Door dit soort veranderingen komen er ook meer banen in de boomkwekerij, vaste planten- en zomerbloementeelt voor mensen die vakkennis hebben of een opleiding in de boomteelt hebben gevolgd. Mensen die, bijvoorbeeld, leiding kunnen geven aan een groep of die meer weten over de teelt.

 

Wil jij ook meegroeien met je kwekerij? Vind je het leuk om nieuwe uitdagingen te krijgen en dingen te doen waar je goed in bent? Bedenk wat je kennis bijspijkeren voor jou kan betekenen.

Wat kun je winnen met scholing?

Een volgende stap in je carrière 

Is het tijd voor een volgende stap in jouw loopbaan? Of wil je de dingen gaan doen die je echt leuk vindt? Met een actueel diploma of certificaat sta je dan een stuk sterker. Het is handig om elke 4 of 5 jaar eens na te denken of je nog wel op je plek zit.

Bouwen aan je eigen toekomst

Het volgen van cursussen of trainingen geeft je meer kans op een leukere baan. Dat kost wel tijd en geld. Soms volg je deels in je eigen tijd een cursus of training. Je kunt ook leren buiten de schoolbanken. Door stage lopen, coaching te krijgen van deskundigen, vakbladen te lezen, beurzen te bezoeken, lid te worden van een studieclub en zo zijn er nog tal van voorbeelden. Met al die dingen investeer je in je eigen toekomst.

Kunnen doen wat bij je past

Als je werk doet waar je goed in bent, dan  je het werk ook vaker leuk en doe je het beter. Door de jaren heen leer je nieuwe dingen en groei je.

Daarom is het goed om stil te staan bij wat je allemaal kunt en wat je leuk vindt in je werk. Daarover nadenken helpt om samen met je baas te bekijken hoe jij het beste tot je recht komt binnen het bedrijf.

 

Cursusaanbod

De scholingsconsulenten hebben goede contacten met de scholen en kunnen je vertellen welke cursussen en trainingen er allemaal zijn: van plantenkennis, het halen van een spuitlicentie tot en met trainingen in verkoop of leidinggeven. Je kunt voor een uitgebreid aanbod aan cursussen voor de boomkwekerij ook hier klikken: Cursusaanbod boomkwekerij

Scholingsvoucher

De scholingsvoucher Open Teelten creert een mooie kan jezelf breder inzetbaar te maken.
Alle informatie kun je lezen in de flyer via deze link

 

Brancheopleiding Boomkwekerij

Voor de boomkwekerij is er, vanuit de sector, een brancheopleiding voor de boomkwekerij ontwikkeld. Vanuit het bedrijfsleven is er een klankbordgroep bestaande uit boomkwekers aangesloten bij de ontwikkeling.

Brancheorganisaties die betrokken zijn: LTO Vakgroep bomen, vaste planten en zomerbloemen, Anthos en de vakbonden FNV en CNV-vakmensen.

Vanuit het onderwijs zijn Yuverta, Curio, Zone.college en HAS hogeschool betrokken. 

Meer informatie over de Talentboom Brancheopleiding is hier te vinden.

 

Scholingsconsulent biedt hulp

Wil jij eens met iemand praten over wat scholing voor jou kan betekenen en welke mogelijkheden er voor jou zijn? En hoe je daarover kunt praten met je werkgever? De scholingsconsulenten kunnen je daarbij helpen. Dat doen ze door samen te bespreken wat er bij je past en waarin jij je kunt ontwikkelen.

Neem gerust eens gratis en vrijblijvend contact op met Mariëlle Gooijaers of André Hubregtse.

Of stuur een appje via de button hieronder.

 

Nieuws

Evenementen
Evenementen
10-06-2024
Evenementen  De komende maanden staan er weer een aantal mooie evenementen op het programma die we graag onder uw aandacht brengen: Plantarium | GroenDirekt  | 21 en 22 augustus 2024 Als Talentboom zijn we ook dit jaar weer met een stand aanwezig op deze toonaangevende vakbeurs.