Ondernemer boomkwekerij, vaste planten en zomerbloemen                        

Niet alleen de wereld om ons heen, ook het vak als boomkweker verandert. Denk alleen maar aan de impact van digitalisering in de boomkwekerij. Ook de eisen die aan u, uw werknemers en uw boomkwekerij, worden gesteld veranderen. Om als ondernemer in de boomkwekerij, vaste planten- en zomerbloementeelt bij te blijven, is het verstandig regelmatig uw kennis bij te spijkeren.

Wat kunnen u en uw bedrijf winnen met scholing?

Het vinden van nieuwe medewerkers van de boomkwekerij

Het is voor veel boomkwekerijen lastig om genoeg goed personeel te vinden. In de toekomst wordt dat waarschijnlijk alleen maar moeilijker. Door bijvoorbeeld zij-instromers een korte cursus of training over de boomkwekerij aan te bieden, vergroot u de kans nieuw personeel te vinden.

Meegroeien met innovatieve en technologische ontwikkelingen

Bedrijven in de boomkwekerij worden steeds groter. Als uw bedrijf groeit, verandert de manier van werken en daarmee de eisen die aan het personeel worden gesteld. Er komen steeds meer specialistische medewerkers. Die specialisten moeten op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen in de boomkwekerij, want zo blijft u de concurrentie een stap voor. Je kunt goed op de hoogte blijven door het volgen van cursussen en trainingen.

 

Leren draagt bij aan gemotiveerd personeel

Goed personeel is schaars en dat geldt in het bijzonder voor functies op het bedrijf waar kennis en ervaring voor nodig is. Door werknemers cursussen of trainingen voor bijvoorbeeld het behalen van een spuitlicentie of een training in verkoop aan te bieden, krijgen zij de kans door te groeien naar hogere functies. Dat motiveert en bindt mensen aan uw bedrijf. Zo kweekt u eigen talent voor hogere functies en investeert hiermee in de toekomst en groei van het bedrijf.

 

Productiviteit/kwaliteit verhogen

Scholing en ontwikkeling verhoogt de productiviteit. Werknemers zijn gemotiveerder en het ziekteverzuim daalt. En medewerkers leren efficiënter te werken.

Scholing en ontwikkeling brengt uw medewerkers naar een hoger niveau. Beter geschoold personeel leidt tot hogere kwaliteit van product en dienstverlening. En daarmee tot tevreden klanten. Daarnaast is uw personeel op meerdere plekken in het bedrijf inzetbaar. Dat is handig, voor als er eens iemand ziek is.

Reputatie in de lift

Investeren in leren is goed voor de reputatie van uw bedrijf. Het laat zien dat u maatschappelijk verantwoord onderneemt en oog hebt voor het personeel. Bent u een goede werkgever die zijn personeel kan boeien en binden? Dan blijven goede werknemers waarschijnlijk langer bij u werken.

BedrijfsOntwikkelPlan

Een handig hulpmiddel om in kaart te brengen bij welke bijscholing u en uw medewerkers baat hebben, is een bedrijfsontwikkelplan. Daarin beschrijft hoe u uw bedrijf wilt ontwikkelen en welke cursussen of trainingen voor uzelf en uw personeel helpen om dat doel te bereiken. Opleidingen zijn er in alle soorten en maten, van plantenkennis, het halen van een spuitlicentie tot en met trainingen  in verkoop of leidinggeven.

Scholingsconsulent biedt gratis hulp

Wilt u weten wat het cursusaanbod is en welke subsidiemogelijkheden er zijn voor scholing? Neem dan eens contact op met de scholingsconsulenten of stuur een berichtje via WhatsApp.

 

Nieuws

Evenementen
Evenementen
10-06-2024
Evenementen  De komende maanden staan er weer een aantal mooie evenementen op het programma die we graag onder uw aandacht brengen: Plantarium | GroenDirekt  | 21 en 22 augustus 2024 Als Talentboom zijn we ook dit jaar weer met een stand aanwezig op deze toonaangevende vakbeurs.