De week van......

 

In dit item vertelt iemand uit de sector zijn werkzaamheden in een week. Wat waren zijn/haar afspraken en wat zijn de dingen waar hij/zij zich mee bezig gehouden heeft in deze periode?

Voorgaande edities: 

De week van..... deel 1: Joran van den Belt De week van..... deel 11: Bjorn van Megen
De week van..... deel 2: Jeffrey Veldman De week van..... deel 12: André Hubregtse
De week van..... deel 3: Els van Mierlo De week van..... deel 13: Dave Rorije
De week van..... deel 4: Gé Verbeek De week van..... deel 14: Dirk Arends
De week van..... deel 5: Edwin Zuidgeest De week van..... deel 15: Corine Fleuren 
De week van..... deel 6: Jan van Leeuwen De week van..... deel 16: Floris Out
De week van..... deel 7: Leon Smet De week van..... deel 17: Ron Barendse
De week van..... deel 8: Arjen Hendriks De week van..... deel 18: An Goossens
De week van..... deel 9: Raymond Haarman De week van..... deel 19: Cees Krijgsman
De week van..... deel 10: Bianca de Jong  

Nieuwste editie: Linda Hoogendoorn

 

In deze ‘De week van…’ vertelt Linda Hoogendoorn haar verhaal...

Mijn naam is Linda Hoogendoorn en werkzaam als directeur Stichting Greenform & online handelsplatform Varb en onder meer bestuurder bij vakbeurs PLANTARIUM|GROEN-Direkt.

 

Maandag 10 juni

Geen rustige start van de week, maar gelijk aan de slag met een interview door Studio Alphen voor de Open Kwekerijdag. Komende zaterdag is het Open Kwekerijdag in Greenport Boskoop en De Ochtendshow wil hier aandacht aan besteden. Op zo’n aanbod gaan we als organisatie graag in. We proberen zoveel mogelijk bezoekers te trekken om te laten zien wat er op de kwekerijen gebeurt.

Op deze eerste dag van de zomerdagen van GROEN-Direkt vindt er een keuring plaats door de KVBC keuringcommissie. Driemaal per jaar worden er prijzen uitgereikt voor de Green Retail Awards. Op dit moment wordt de award van de Beste Nieuwigheid uitgereikt. Als bestuurslid van Green Retail Events, de organisatie achter PLANTARIUM|GROEN-Direkt, reik ik de award uit. Er is een mooie winnaar gekozen uit de 11 inzendingen; de Astilbe simplicifolia ‘Pretty in Pink’ van Compass Plants BV & Hans van der Meer Potplanten. (foto uitreiking Green Retail award)

Terug op kantoor tref ik een volle mailbox die ik in behandeling neem. Daarnaast besteed ik een deel van de middag aan diverse projecten waarvan ik acties uitzet en de voortgang bewaak.

 

 


Dinsdag 11 juni

Vandaag staat in het teken van interne overleggen. We hebben binnen Stichting Greenform verschillende activiteiten en Varb is met ruim 1.000 aangesloten kwekers en handelaren een belangrijke. Het online handelsplatform Varb wordt momenteel herzien. Verschillende collega’s zijn hiermee bezig. Zo heb ik een gesprek met de collega die zich, in samenwerking met een klankbordgroep, bezighoudt met het aanpassen van de kenmerkenstructuur. Met de vernieuwde structuur worden gebruikers van het platform in staat gesteld hun producten beter en vollediger te beschrijven.

Met een andere collega bespreek ik de communicatiemogelijkheden die we op het platform willen faciliteren. Bij de ontwikkelingen van Varb 2 naar Varb 3 worden vele keuzes gemaakt. Het is een groot project, maar vooral een leuk traject waarin we intensief samenwerken met onze IT-partner Faceworks. Inhoudelijk klankborden met collega’s om zo de producten voor onze klanten beter te maken is één van mijn leukste bezigheden.

 

Woensdag 12 juni

Eind juni wordt de bestuursvergadering gehouden dus start ik vandaag met de voorbereidingen hiervoor. Greenform is een stichting en kent een bestuur van 8 personen. Deze bestuurders zijn allen afkomstig uit de sector en vergaderen zo’n 6 keer per jaar. De komende vergadering zijn we te gast op het bedrijf Van Son & Koot, bij bestuurslid Shanice Koot. We combineren de vergadering dan met een bedrijfsbezoek. In een overleg met onze voorzitter Rens van Nierop stel ik de agenda op en bereid ik de onderwerpen van de vergadering voor.

Als stichting werken we voor de buitengroensector. Het is belangrijk om in nauw contact te staan met de ondernemers en het brede netwerk. Vanmiddag praat ik bij met een netwerkcontact. Daarnaast zijn er collega’s op pad om trouwe Varb deelnemers, die al 25 jaar aangesloten zijn op het Varb platform, te verrassen met een cake. Het is leuk en zinvol dat ons team gevoel houdt bij hetgeen dat speelt bij onze klanten. De verhalen en ervaringen worden intern gedeeld en daar leren we allemaal van.

 

Donderdag 13 juni

De dag start op kantoor. Wekelijks is er een overleg met de collega’s van het service center over alle zaken die spelen bij deelnemers en de activiteiten die we op stapel hebben. Zoals de voorbereidingen voor de komende beurzen zoals Florall, PLANTARIUM|GROEN-Direkt en GrootGroenPlus. Daarnaast bespreken we de resultaten van de eerste Webinar die gehouden is voor beginnende Varb gebruikers.

Het is vandaag feest! Collega Daniëlle Houdijk is alweer 5 jaar in dienst als marketingmedewerker. Daniëlle wordt verrast met een bos bloemen en we eten gebak met het team.

Deze week zijn de Flower Trials. Met collega Marjolein Wieckardt (beurmanager) bezoek ik twee locaties van de Trials waar veredeling van buitengroenproducten worden getoond. De goede gesprekken geven inzicht wat dit evenement betekent voor de deelnemers en bezoekers.

In de avond ben ik met The Ladies Circle (netwerkclub voor vrouwen uit de tuinbouw) uitgenodigd voor de FleuroStar Award Evening. Deze avond staat, naast het bekijken van de trials van Selecta one en Evanthia, uit netwerken en de bekendmaking van de nieuwe FleuroStar winnaar.

 

Vrijdag 14 en zaterdag 15 juni

Omdat ik deze week veel op pad ben geweest heb ik een hoop kantoorwerk liggen. De aandacht gaat vandaag uit naar de verdere uitrol van de diverse projecten die spelen. Daarnaast pleeg ik diverse telefoontjes en beantwoord mailtjes.

Als voorzitter presenteer ik de opening van Open kwekerijdag. Dit jaar wordt tijdens de opening het boek ‘De roem van Boskoop’ gepresenteerd. Eerder heb ik contact gehad met de schrijver van het boek, Koen van Wijk. Met hem heb ik afgestemd hoe de opening eruit komt te zien en wat zijn rol is. Een groot deel van de organisatie van de dag en dus ook van de opening ligt in handen van Blunt communicatieadvies. Met alle informatie zet ik het definitieve draaiboek van de opening in elkaar en bereid me voor.

Open Kwekerijdag is dit jaar aan de Burgemeester ten Heuvelhofweg en de Burgemeester Smitweg. Ondanks het wisselvallige weer zijn de 8 kwekerijen verrassend goed bezocht door omwonenden, tuinliefhebbers en vakgenoten. Vandaag voer ik veel gesprekken met kwekers, netwerkcontacten en kennissen. Zo’n dag is voor mij een enorme bron aan informatie en inspiratie. Aan het einde van de dag zijn de deelnemers erg enthousiast en tevreden en daar doen we het als organisatie voor!  

 

 

 

  

Nieuws

Evenementen
Evenementen
10-06-2024
Evenementen  De komende maanden staan er weer een aantal mooie evenementen op het programma die we graag onder uw aandacht brengen: Plantarium | GroenDirekt  | 21 en 22 augustus 2024 Als Talentboom zijn we ook dit jaar weer met een stand aanwezig op deze toonaangevende vakbeurs.