Nieuw item: 'De week van.....'

In dit item vertelt iemand uit de sector zijn werkzaamheden in een week. Wat waren zijn afspraken en wat zijn de dingen waar hij zich mee bezig gehouden heeft in deze periode? In deze eerste ‘De week van…’ vertelt scholingsconsulent Robert zijn verhaal.

Scholingsconsulent Robert Soesman


Maandag

De maandag is gebruikt om twee bedrijfsbezoeken te doen in regio Opheusden. Bij het bedrijf in de ochtend was een vraag over scholing van een personeelslid . Talentboom geeft, kosteloos, advies over scholing, groei en ontwikkeling van medewerkers en organisaties in de boomkwekerij-, vasteplanten, en zomerbloemensector en helpt bij het vinden van, hierbij passende, subsidies en opleidingen.

In de middag was er een gesprek met een boomkwekerij welke graag wilde dat ik persoonlijke gesprekken ging afnemen met het personeel over de wensen qua opleiding en ontwikkeling. Hoe dit precies in zijn werk gaat is hier te lezen: Persoonlijke gesprekken met medewerkers

 

Dinsdag
Vanochtend staat de teamsessie op het programma. Samen met onze collega’s van Kasgroeit en Talentoogst hebben we besproken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Hoe kunnen we gebruik maken van elkaars kwaliteiten en professionaliteit zodat alle sectoren nog beter bediend worden. Samenwerken en leren van elkaar is erg belangrijk in onze sectoren.

De middag is gebruikt om kantoorwerk te doen en de mail weg te werken. Er komen toch stiekem steeds meer scholingsvragen van de boomkwekers binnen, een goede zaak!

 

Woensdag

Deze dag ben ik begonnen om de Social Media kalender voor aankomende week te vullen. We proberen drie keer per week iets te plaatsen op onze Social Media kanalen Sociale media Talentboom  Op deze manier proberen we bij te dragen aan een positief imago van de sector, we laten zien wat onze werkzaamheden zijn en wat de scholingsmogelijkheden zijn voor medewerkers in de boomkwekerij.

 

’s Middags ben ik naar Zone.college in Zwolle gegaan. Erik van Gijtenbeek heeft geholpen om de lesstof van de Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij in het nieuwe format te plaatsen. Wil je meer weten over de Talentboom Brancheopleiding? Kijk dan eens op Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij

 

Donderdag

Op deze dag ben ik op bezoek geweest bij Boomkwekerij ’t Kempke. Hier had ik een afspraak met Gijs van Meerten en Bjorn Kohlmann.

We hebben een podcast opgenomen over het binden & boeien van personeel en de rol die Talentboom kan spelen bij het ontwikkelen van het personeel.

De podcast is hier te luisteren: Podcasts Talentboom

 


Vrijdag
Vandaag had ik een vrije dag en dus vroeg weekend.