Podcast 9 met Arno Engels van LTO Vakgroep en Helicon

In deze podcast van Talentboom interviewt scholingsconsulent Robert Soesman Arno Engels. Arno, die de laatste 21 jaar redacteur was van vakblad De Boomkwekerij, werkt sinds begin dit jaar voor de boomteeltopleiding van Helicon in de regio’s Opheusden en Brabant. Vanuit Helicon is hij ook bezig met lesstof maken voor de Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij die in september 2021 start. Daarnaast werkt Arno voor de LTO Vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen en de cultuurgroepen. Hiervoor houdt hij zich vooral bezig met ledenbinding en communicatie, zoals in de vorm van webinars.

In de podcast vertelt Arno meer over deze werkzaamheden en het belang ervan voor de sector. „Laat zien waarmee je bezig bent, hoe je als boomkwekerij in elkaar steekt”, zegt hij bijvoorbeeld. „Dat is voor iedereen belangrijk, voor je imago, en zeker ook voor het aantrekken van nieuw personeel en jonge aanwas in onze sector.” De boomkwekerij is volgens Arno de enige sector die het dichtst bij de natuur staat. Hij sluit af met de aloude slogan: „Groen is leven, boomkwekers zorgen ervoor.”

Talentboom Podcast · Talentboom; Binden en Boeien deel 9 met Arno Engels van LTO en Helicon

 

 

 

Nieuws

Informatiebijeenkomst Talentboom Brancheopleiding in Zwolle
Informatiebijeenkomsten Talentboom Brancheopleiding
02-05-2024
Informatiebijeenkomsten Talentboom Brancheopleidingen Werk jij op dit moment bij een boomkwekerij en wil je een vakdiploma halen? Of wil je je laten omscholen tot boomkweker?