Decaan/voorlichter

De boomkwekerij is een groeiende veelzijdige sector waarin veel werk te vinden is. Het aanbod leuke en uitdagende banen voor alle opleidingsniveaus is ruim. Na het afronden van een boomteeltopleiding is de kans op werk daarom erg groot.

Wilt u leerlingen kennis laten maken met deze sector die goede carrièrekansen biedt, dan zijn er verschillende mogelijkheden:

 

Ambassadeurs in de klas
Een groot aantal bedrijven in de boomkwekerij zijn bereid gastlessen te geven of aanwezig te zijn op open dagen of beroepskeuzedagen. Leerlingen kunnen zo in gesprek gaan met de ondernemer en van ervaringsdeskundigen horen hoe het is om te werken in deze sector.

 

Film geeft beeld van de boomkwekerij
De film ‘Er zit groei in de boomkwekerij’ laat zien wat de boomkwekerij is en welke beroepsmogelijkheden er zijn. De film is hier te downloaden. Bekijk ook ons Youtube kanaal voor meer filmpjes!

 

Vlog over de boomkwekerij
Youtuber Lise van Wijk heeft een dagje meegelopen bij Plantenkwekerij Joost Sterke en Boomkwekerij Udenhout. In deze vlog laten scholingsconsulent Mariëlle samen met de ondernemer en hun medewerkers zien hoe leuk het is om te werken bij een boomkwekerij. Deze film is hier te downloaden.

 

 

Poster en flyer
Voor leerlingen is een flyer gemaakt die hen wijst op de informatie die is te vinden op de website Talentboom.nl. Ook is er een poster beschikbaar die leerlingen wijst op de kansen die de boomkwekerij biedt. De flyer en poster kunt u bestellen bij de scholingsconsulent.

Scholingsconsulent biedt hulp

Wilt u meer weten over de sector en welke opleidingen er zijn? Bent u benieuwd naar de kans op werk na het afronden van een opleiding? Of wilt u een ambassadeur inzetten op uw school? Neem dan contact op met de scholingsconsulenten Robert Soesman (mobiel nummer: 06 - 3010 8049, e-mail) of Mariëlle Mulder (mobiel nummer: 06 - 576 434 58, e-mail).

Nieuws

Scholing in Greenport Boskoop
Scholing in Greenport Boskoop
13-07-2020
Stichting Greenport Regio Boskoop heeft samen met Wellant College, de groen-opleider in de regio, een passend opleidingsaanbod voor medewerkers ontwikkeld.