Tijdens deze cursus leert u hoe u een interne audit moet voorbereiden, uitvoeren en vastleggen.
ISO 26000 en de MVO Prestatieladder zijn twee normen voor duurzaamheid, tijdens deze training leert u onder meer over hoe u audits kunt uitvoeren en hoe u een MVO-managementsysteem kunt invoeren.
Wil je een BHV cursus afgestemd op de risico’s in de glastuinbouw. De praktijkgerichte trainers gaan in op de meest voorkomende risico’s in de praktijk met veel voorbeelden.
Je werkt in de tuinbouw of de agribusiness, je wilt doorgroeien naar een nieuwe functie of specialisatie. Nieuwe vaktechnische, commerciële en duurzame uitdagingen aangaan. Voorop lopen en vraagstukken goed kunnen aanpakken en oplossen. En je beseft: daar heb ik nieuwe kennis, vaardigheden en ervaringen én een hbo-diploma of -certificaat voor nodig. Maar je ziet er tegenop om weer naar school te gaan.
Inholland heeft dé oplossing voor jou: de flexibele deeltijdopleiding Tuinbouw & Agribusiness. Een unieke opleiding die grotendeels plaatsvindt in de praktijk. Zodat je niet onnodig veel terug hoeft naar de schoolbanken en met je neus in de boeken verdwijnt.
In deze workshop leer je om naast de klanteneisen ook de wensen van de klant te definiëren.
Deze cursus is een opfriscursus voor interne auditoren die ervaring hebben en meer diepgang willen brengen in hun audits.
Als je in korte tijd je vaardigheden op het gebied van leidinggeven wilt ontwikkelen, dan is de training Effectief instrueren een uitstekende keuze.
Werk je in de tuinbouw, maar heb je geen agrarische opleiding gevolgd? Tijdens de cursus Algemene tuinbouwkennis van Lentiz leer je meer over plantenfysiologie, tuinbouwtechniek, bemesting en gewasbescherming.
Deze cursus biedt een mooie gelegenheid om tijdens leerzame, stimulerende en actieve bijeenkomsten samen met ‘soortgenoten’ hardop na te denken en te oefenen over je bedrijf, jezelf en je personeel. Inzichten op doen, uitwisselen, en vaardigheden versterken, daar liggen de accenten tijdens deze cursus. Dat allemaal onder ervaren en motiverende leiding van een trainer die al jaren als zelfstandig ondernemer trainingen voor AgraVisi begeleidt.
Werk je op een tuinbouwbedrijf en wilt u meer weten over bemesting? Of wil je de oude kennis over bemesting opfrissen? Tijden de cursus Bemesting A Basiscursus in de glastuinbouw van Lentiz leer je onder meer over de belangrijkste voedingstoffen voor planten, pH, EC en meststoffen, voedingselementen en de voedingsopname.
De tuinbouwsector staat voor grote uitdagingen: hoe kunnen we innoveren in productie, afzet of verwerking? Wil je meer leren hoe je een toekomstbestendige organisatie kan creëren? In deze training leer je dit en meer. Je maakt de weg vrij voor nieuwe producten, processen en verdienmodellen.
Deze cursus is een vervolg op de cursus bemesting A van Lentiz. Ben je verantwoordelijk voor de bemesting op het bedrijf, of heb je plannen om als adviseur aan de slag te gaan dan is deze cursus geschikt voor jou. Tijdens de cursus Bemesting B Analyses lezen in de glastuinbouw van lentiz leer je om op basis van een water-potgrondanalyse de juiste bemesting te kiezen.
Ben je in bezit van Bemesting A en B en wilt je de kennis verdiepen? Tijdens de cursus Bemesting C Problemen oplossen in de praktijk van Lentiz leer je de meest voorkomende problemen met meststoffen herkennen, verhelpen en voorkomen.
Ben je in bezit van Bemesting A, B en C en wil je meer leren over de rol van voedingselementen tijdens de groei van het gewas? Dat leer je tijdens de cursus Bemesting D De rol van voedingselementen van Lentiz.
Om een gewas optimaal te laten groeien, is het nodig om te weten hoe een plant functioneert. Tijdens de cursus Plantenfysiologie basis A, Plant en voeding van Clusius College leert u hoe een plant water en voedingsstoffen opneemt uit de grond of uit het substraat.
In deze opleiding leert u alle 'ins en outs' van een goed hygiënesysteem en hoe u dit kunt toepassen bij uw eigen bedrijf. We gaan uitgebreid in op het herkennen van ziekten en plagen in groentegewassen. Ook krijgt u inzicht in het nut van een kwaliteitszorgsysteem zoals GSPP en Naktuinbouw Elite.
Wilt u meer weten over plantenfysiologie van voeding? Tijdens de cursus Plantenfysiologie basis A, Plant en voeding van Lentiz cursus & consult worden onder meer wateropname door wortels en de bouw van een plantencel behandeld.
Heeft u de cursus Plantenfysiologie basis A, Plant en voeding gevolgd? De cursus Plantenfysiologie basis B, Plant en klimaat van Lentiz cursus & consult is hierop het vervolg. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer fotosynthese en planttemperatuur.
Heb je de cursussen Plantenfysiologie basis A en Plantenfysiologie basis B gevolgd? De cursus Plantenfysiologie basis C en D Natuurkundig van Lentiz cursus & consult is hierop het vervolg. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer vochtdeficiet, RV en CO2-regelingen.
In deze training Bedrijfshygiëne neemt u uw bedrijf onder de loep. U krijgt u inzicht in de risicogebieden. U wordt zich bewust van het nut van bedrijfshygiëne en de invloed van voorschriften op de dagelijkse werkzaamheden. U leert risico’s op besmetting vroegtijdig signaleren en weet hoe u moet handelen.
Wil je alles leren over thema’s als: teelt, gewasbescherming, bodem, bemesting, precisielandbouw en veredeling? Wil je ondernemers adviseren hoe ze optimaal rendement uit hun bedrijf kunnen halen of wil je weten hoe je op de beste manier je product kunt vermarkten? Kies dan voor de hbo-studie Tuinbouw en akkerbouw.
De Arbowet bepaalt dat elk bedrijf één of meerdere medewerkers benoemt tot preventiemedewerker. Deze werkt mee aan de risico-inventarisatie en –evaluatie en geeft voorlichting en advies aan medewerkers en de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging. Sinds 1 juli 2017 is de Arbowet veranderd en er wordt meer aandacht gevraagd voor preventie binnen bedrijven. Heeft uw preventiemedewerker genoeg kennis hiervoor?
De herhalingscursus voor veilig werken met de heftruck heeft speciale oefeningen om de huidige kennis van de heftruckchauffeur op te frissen. Er wordt extra veel aandacht besteed aan wat de heftruckchauffeur de afgelopen jaren in de praktijk is tegen gekomen. We richten ons met 2,5 uur effectieve rijtijd op de praktijk en veiligheid. Wijzen cursisten nogmaals op risico's en leren ze ten alle tijden goed om zich heen te kijken. In 1 dagdeel van 07.00 uur - 10.30 uur of van 11.00 uur - 14.30 uur kan de heftruckchauffeur met deze opfriscursus het heftruckcertificaat opnieuw verdienen.
Elektropallettruck en stapelaar vormen een vast onderdeel van deze cursus. Bij een voldoende resultaat voor de opdrachten ontvangt u voor deze voertuigen een GRATIS certificaat.
Veilig en verantwoord werken met de heftruck in de dagelijkse werkomgeving. Behalen van het certificaat Heftruckchauffeur.
Door een uitgekiende samenstelling van de hoogwerkers worden de personen zonder ervaring in het bedienen in 1 dag van 07.00 - 14.30 uur getraind in het bedienen van 5 typen hoogwerker. De schaarhoogwerker, knikarmhoogwerker, spinhoogwerker, aanhangerhoogwerker en telescoophoogwerker. De opleiding “Veilig werken met de Hoogwerker” wordt standaard afgesloten met een BLOM-veiligheidsexamen voor zowel de theorie als praktijk. Bij voldoende resultaat is het hoogwerkercertificaat verdiend!
De minimale leeftijd voor deze training is 18 jaar .
Heb je behoefte aan concrete handvaten hoe je jouw middenkader het beste kunt versterken? Dan is de cursus 'Leidinggeven bedrijfsleiders' van Hanneke Westerop wellicht iets voor jou.
Tijdens de cursus ‘Hoe mensen beter te begrijpen?’ leer je basiswetten en de achtergrond van het menselijke gedrag. Je krijgt dus meer mensenkennis. Met deze kennis ben je in staat om barrières te doorbreken die nu niet te overwinnen lijken. Je gaat begrijpen waarom mensen reageren zoals ze dat doen. Daardoor krijg je meer grip op situaties, het bedrijf en meer persoonlijke zekerheid. Daarnaast verbetert je innerlijke rust. De cursus geeft een duidelijk inzicht hoe ups en downs ontstaan en behandeld kunnen worden.
Het weer heeft een grotere invloed op de gewasbescherming dan velen van u zullen denken. Op ontwikkeling van ziekten en plagen, de toepassing en effectiviteit van middelen en op de bescherming van planten en geoogste producten. Docent Erno Bouma van Agrometeorologisch Adviesbureau en auteur van boek Weer en Gewasbescherming leert u op een nieuwe manier naar het weer te kijken. Niet meer gissen, maar kiezen.
De cursus 'Succesvol leidinggeven' geeft ondernemers, directeuren en leidinggevenden praktische inzichten en gereedschappen om beter met de vragen Hoe? en Waarom? om te gaan. Tijdens de cursus ga je inzien wat de taak van een leidinggevende precies inhoudt. En hoe je een groep moet aansturen om er het maximale uit te halen.
Communicatie wordt gezien als een vitaal onderdeel van een succesvol bestaan. Tijdens deze communicatie cursus leer je stap voor stap 18 elementen van communicatie te gebruiken. Veel cursisten merken al een grote vooruitgang na de eerste twee oefeningen. Ze zijn bewuster, zekerder van zichzelf, doortastender in het optreden en beter op hun gemak. Ze hebben een betere concentratie en meer rust.
Dingen gebeuren niet zomaar. Achter elke situatie bevinden zich redenen. Redenen waarover jijzelf controle kunt uitoefenen. Er is altijd een geldige oorzaak aan te wijzen. Je leert in deze cursus de werkelijke redenen te bepalen die achter succes of mislukking liggen. Door werkelijk te ontdekken waarom dingen zijn zoals ze zijn, kun je iedere situatie doorzien en met succes aan pakken. Dat is waar de cursus ‘Het analyseren van situaties’ toegevoegde waarde biedt.
Tijdens onze efficiency cursus leer je werkzaamheden veel efficiënter uitvoeren. Je leert een basis te leggen in het hele bedrijf om onnodig en overbodig werk te voorkomen of tijdig te signaleren. Het gevolg is maximale productie met een minimum aan verloren inspanningen. Alle handelingen en activiteiten die tijd kosten, maar niet bijdragen aan resultaat hebben een specifieke naam: onnodig werk.
De cursus Bedrijfsanalyse/ Data-analyse behandelt hoe je de resultaten van mensen, verschillende afdelingen en van het gehele bedrijf kunt meten.
Tijdens de cursus formuleer je de doelstellingen voor jouw bedrijf. Aan de hand van de besturingsschaal werk je een concrete strategie uit om die naar wens uit te voeren. ‘Doelgericht plannen’ zorgt ervoor dat je niet alleen maar op ervaring hoeft te bouwen, maar dat je werkt aan de hand van een realistische planning. Zorg dat je een goede planning maakt en de plannen kunt uitvoeren.
Hoe zorgt u ervoor dat de medewerkers van elkaar weten wat ze doen?
Wilt u de productiviteit van uw organisatie verhogen?
Wat moet er allemaal in een complete functiebeschrijving staan, zodat die daadwerkelijk bruikbaar is?
Wat zijn de 21 ingrediënten die een succesvolle organisatie moet hebben om te slagen?
Voor jonge agrarische ondernemers die een tuin- akkerbouwbedrijf runnen en klaar willen zijn voor de toekomst is er de studie Ondernemerschap. Met deze twee jaar durende deeltijdstudie wordt je voorbereid op het zelfstandig runnen van een bedrijf dat klaar is voor de toekomst.
In deze cursus leer je een heftruck te besturen en goed te beheersen.
Deze cursus is onmisbaar voor u als akkerbouwer, loonwerker, veehouder, teler maar ook voor u als adviseur, die meer inzicht wil verkrijgen in bodembeheer en de effecten daarvan op het bodemsysteem.
Tijdens de opleiding veilig hijsen/ aanslaan van lasten richten we ons voornamelijk op de praktijk met ruimte voor het stellen van vragen en korte toelichting van de theorie. Wij willen dat cursisten na het volgen van de hijsopleiding voldoende ervaring hebben opgedaan om direct zelfstandig aan de slag te gaan met hijsen in de praktijk. De opleidingsduur is 1 dagdeel van 07.00 uur - 10.30 uur of 11.00 uur - 14.30 uur. Wanneer beide voldoende zijn bevonden en afgesloten zijn met een examen wordt de opleiding hijsen beloond met een hijscertificaat ofwel hijsbewijs. Deze hijscursus is zowel bedoeld voor personen die een hercertificering moeten doen als voor personen die nog weinig of geen ervaring hebben. Goed voorbereiden op de theorie is belangrijk!
Werkt u met GPS en wilt u verdieping van uw kennis? GPS-toepassingen zijn in opmars, steeds meer bedrijven in de landbouw en cultuurtechniek maken er gebruik van. De kennis en vaardigheden van de "trekker-chauffeur" worden hierdoor op een hoger peil gezet, door het steeds meer gebruik maken van geavanceerde elektronica. De chauffeur van vroeger is nu operator van het GPS-systeem.
Tijdens deze heftruckcursus gaan we er vanuit dat de cursisten enige ervaring hebben met het rijden op de heftruck, maar niet eerder een heftruckcertificaat verdiend hebben. We kunnen daarom de cursus in 1 dag van 07.00 - 14.30 uur uitvoeren. De nadruk van deze heftruckcursus ligt met 5 uur rijtijd op de praktijk. En we besteden extra veel aandacht aan fout aangeleerde handelingen. De behendigheid zullen we vergroten met onze speciale oefeningen en parcoursen. We richten ons op de praktijk en veiligheid. Wijzen cursisten op gevaren en leren ze ten alle tijden goed om zich heen te kijken.
Elektropallettruck en stapelaar vormen een vast onderdeel van deze cursus. Bij een voldoende resultaat voor de opdrachten ontvangt u voor deze voertuigen een GRATIS certificaat.
Verschillende bewerkingen, zoals kunstmeststrooien, zaaien en ploegen, hebben niet allemaal dezelfde nauwkeurigheid nodig. Dit is belangrijk voor de keuze voor een correctiesysteem. In geval dat een grote precisie nodig is, kan naast trekkerbesturing en correctiesignaal ook machinebesturing worden toegepast. In de praktische cursus gaat u zelf aan de slag en leert u over het juist gebruik maken van GPS-ondersteuning.
In deze cursus leert u te werken met GPS-besturingssystemen op trekker & werktuig. U gaat werken met bekende merken voor aansturing van een wentelploeg, veldspuit met sectie-control, kunstmeststrooier (weegstrooier) met sectie-aansturing, element afsluitbare precisiezaaimachine en kilverbak.
Het plaatsspecifiek uitbrengen van meststof, zaaizaad, plant- en pootgoed en of gewasbeschermingsmiddelen is een grote wens om kosten te reduceren, optimale groeiomstandigheden te creëren of efficiënter binnen de normen te blijven.
In deze cursus leert u een basistaakkaart op te stellen, ziet u wat nodig is aan informatie en wordt de taakkaart opgeslagen op USB-stick. De taakkaart wordt praktisch toegepast op het praktijkveld met de daarvoor bestemde machines. U gaat praktisch werken met een taakkaart verwerkende machine, zoals een kunstmeststrooier van Bogballe en/of Kverneland en/of een getrokken spuitmachine van Hardi.
Met de groei van familiebedrijven neemt ook de hoeveelheid personeel toe. Dat vraagt om meer dan vakmanschap. Van u als ondernemer wordt steeds meer gevraagd dat er sturing en leiding wordt gegeven aan medewerkers. Leiding geven vraagt om de inzet van andere kwaliteiten. Voor velen is dat een nieuwe vaardigheid in het ondernemerschap. De cursus is bestemd voor ondernemers, bedrijfsleiders en meewerkend(e) voormannen in de agrarische sector die hun kennis en vaardigheden willen vergroten op het gebied van leidinggeven en organiseren.
Waar moet je op moet letten bij de levering van aangeschafte partijen bomen en planten. Welke kwaliteitseisen mogen worden gesteld in een bestek- of beplantingsplan? Voldoet het geleverde plantmateriaal aan deze eisen? Is het juiste ras geleverd? Kloppen de bijgeleverde leveranciersdocumenten?
AOC's bieden via hun contractpoten verlengingscursussen aan voor de spuitlicentie. Er is echter een breder aanbod van deze cursussen. Zie www.erkenningen.
Deze licentie is bedoeld voor agrarisch ondernemers, werknemers en bedrijfsleiders, die beroepsmatig:
Zelf bestrijdingen uitvoeren of laten uitvoeren, door werknemers, op eigen terreinen;
Landbouwbestrijdingsmiddelen in bezit of opslag hebben.
De overheid en het bedrijfsleven spannen zich in om de veiligheid, gezondheid, milieu en welzijn tijdens het werk te organiseren en te vergroten. Steeds vaker eisen opdrachtgevers dat ook van derden.
Veiligheid en zorg zijn belangrijke onderdelen in de bedrijfsvoering. Het gaat hierbij immers om het welzijn van medewerkers, klanten en gasten.
Veel medewerkers die betrokken zijn bij de verkoop zijn hier vaak min of meer ingerold en missen de tips en trucs om succesvol te zijn in het verkopen en onderhandelen.
Als je een nieuw idee hebt om de kwaliteit of opbrengst van een product te verbeteren moet je dit eerst onderzoeken. Maar hoe doe je nu een goed onderzoek, waar moet je op letten en waar moet je rekening mee houden?
Laat je inspireren door een nieuwe aanpak voor productie van planten waarbij je gecontroleerd en geprogrammeerd planten teelt. Met nieuwe mogelijkheden voor vermeerdering , opkweek en productie van nieuwe planten komen er ook nieuwe marktkansen. In deze cursus ervaar je hoe het is om te telen zonder daglicht.
Deze training geeft je inzicht en praktisch toepasbare kennis over de aard, achtergronden en redenen van verzuim. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de beïnvloedingsmogelijkheden die er voor werkgever, leidinggevende en medewerkers zijn en waar ieders verantwoordelijkheden liggen.
De Arbowet verplicht de werkgever zijn medewerkers op te leiden voor taken welke hij/zij uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor risicovolle taken zoals het besturen van een heftruck (of gelijkwaardige voertuigen). Werknemers die dergelijke risicovolle taken uitvoeren dienen hiervoor doelmatig te zijn opgeleid en getraind.
In deze cursus maak je kennis met de voornaamste basisbegrippen en basistechnieken uit de erfelijkheidsleer en plantenveredeling.
Licht is een zeer belangrijke factor in de plantaardige productie. Naast zonlicht is belichting met SON-T een veel voorkomend verschijnsel in de tuinbouw. De laatste jaren wordt veel gesproken over LED-belichting. Hoe kunt u optimaal gebruik maken van het licht en moet u daarvoor al dan niet investeren in een bepaald type belichting?
Tijdens de cursus leer je om telen zonder daglicht tot een succes te maken. Naast kennis over LED recepten is ook de kennis van Plantenfysiologie en Waterhuishouding in dit teeltsysteem cruciaal.
Proeftuin Zwaagdijk en HAS organiseren daarom een gezamelijke cursus over hydroponics in de high-tech tuinbouw.
Hoe verlopen de processen in een plant en welke factoren zijn hierop van invloed dat leer je in deze online cursus Plantfysiologie van Citaverde.
De bacterie Xylella fastiodiosa (Xf) vormt een bedreiging voor de teelt van veel boomkwekerijgewassen, een aantal vaste planten, kamer- en kuipplanten.
Wilt u zeker zijn dat het monster dat u heeft genomen echt het perceel vertegenwoordigt? En wilt u zeker zijn van de betrouwbaarheid van uw bemonstering?
In deze opleiding staat het nemen van grondmonsters centraal. U wordt zich bewust van het belang van een goed representatief monster voor een goed en betrouwbaar toetsresultaat en uw rol daarin als monsternemer. U leert hoe u een representatief grondmonster neemt volgens het monsternameproces en de richtlijnen van ASLN (Authorized Service Laboratories Naktuinbouw).
In deze cursus leer je meer over de technieken en wetenschappelijke actergronden van weefselkweek
Deze cursus leert je de theorie achter de veredeling van planten. Na afloop van de cursus heb je inzicht in de achtergrond en opbouw van een veredelingsprogramma en ben je beter in staat om mee te denken over de opzet en uitvoering van het veredelingsprogramma. Tijdens de cursus worden enkele excursies georganiseerd naar agrarische onderzoekinstellingen, keuringsdiensten en bedrijven.
In deze cursus leer je meer over de bodem en welke invloed het heeft op de teelt.
Tijdens deze opleiding krijg je meer inzicht in de rol van de bedrijfsleider in moderne bedrijven. Bedrijven in de (glas)tuinbouw, boomteelt, vollegrondsgroenten, akkerbouw worden groter wat vraagt om andere vaardigheden.
Je leert hoe je op strategische punten de sparringspartner bent van de directie.
In deze cursus leer je hoe je geïntergreerde gewasbescherming kan toepassen met als doel om zo min mogelijk chemische bestrijding toe te passen.
De cursus Plantfysiologie geeft je kennis en inzichten over het functioneren van de plant, deze kennis helpt bij het maken van keuzes bij het optimaliseren van het teeltproces.
In deze e-learning module bespreken bedrijven uit de agrarische sector en adviseurs van Stigas de belangrijkste aspecten van het preventiewerk. 37 korte filmpjes met vragen en feedback leveren alle basiskennis die een preventiemedewerker nodig heeft.
Binnen bedrijven maakt de ondernemer/directie strategische keuzes. Hoe worden deze keuzes vertaald naar jaarplannen en naar dagdagelijkse werkzaamheden? Op welke wijze is de (assistent) bedrijfsleider op de hoogte, betrokken en bekwaam om dit te vertalen?
Niet forceren en overtuigen, maar je positie als leidinggevende innemen, zorgt er voor dat medewerkers jou volgen en je met meer gemak en plezier leiding kunt geven. Module 1 van de cursus "Effectief Leidinggeven van Hanneke Westerop richt zich op het versterken van sterke communicatieve vaardigheden.
Het bedrijf is voortdurend in ontwikkeling. Soms is het lastig kiezen tussen jouw rol als ondernemer/directielid en jouw rol als leidinggevende. Lastige gesprekken voer je wel, maar je zou daar ook wel eens feedback op willen krijgen. Dan is wellicht de cursus ‘Leidinggeven directieleden’ van Hanneke Westerop iets voor jou.
Een krachtig leider heeft focus, straalt rust en zelfvertrouwen uit en heeft aandacht voor wat de eigen mensen nodig hebben. Elke stap, die je hierin zet maakt jou tot een krachtiger leidinggevende. Deze cursus een vervolg op de cursus ‘Effectief leidinggeven’ van Hanneke Westerop.
De cursus effectief leidinggeven module 2 is gericht op leidinggevenden, die structureel willen investeren in hun medewerkers door ze tijdig mee te nemen met veranderingen, afspraken te maken over hun ontwikkelpunten en hen waar nodig bij deze ontwikkelpunten te begeleiden.
In deze online cursus staat de bodem centraal, met leuke interactie leer je meer over bodemvruchtbaarheid en het belang hiervan.
Op basis van de risico’s in uw sector leggen wij de nadruk op levensreddende handelingen, inclusief AED en brand en ontruiming. De theorie is praktijkgericht en interactief aan de hand van duidelijke sheets, geluid en filmbeelden. De dag wordt afgesloten met een examen. Hiermee bent u gecertifeerd BHV’er.
Deze cursus probeert zo praktijk gericht mogelijk, alle aspecten van de vaste plantenteelt te behandelen, zowel teelttechnisch als ook de handelstechnische kant.
Je bent in het bezit van een BHV-certificaat en deze is toe aan een update. Stigas biedt je een BHV-herhalingscursus van 4 uur aan. Je kunt kiezen uit de cursussen:
Je kunt tijdens één dag ook beide cursussen volgen.
Tijdens deze cursus bespreken we de relaties van verschillende onderdelen in uw systeem om zo tot een weerbaarder gewas te komen. We bekijken dan de handigheden/onhandigheden die wij als adviseurs in de praktijk tegenkomen.
Tijdens deze cursus leer je door de relaties van verschillende onderdelen in het teeltsysteem te bekeijken tot een weerbaarder gewas te komen. We bekijken dan de handigheden/onhandigheden die wij als adviseurs in de praktijk tegenkomen.
De operationele planning en een stukje (bedrijfs)administratie komt steeds meer bij de medewerkers te liggen Efficiënt inzetten van tijd, middelen en mensen; daar heeft u elke dag plezier van.
Tijdens de cursus Timemanagement krijg je de handvatten én de begeleiding, die nodig zijn om met meer gemak en plezier om te gaan met drukke periodes op het werk en om jouw ‘organisatie eigen werk’ te verbeteren.
Deze cursus leert je de theorie achter de veredeling van planten. Na afloop van de cursus heb je inzicht in de achtergrond en opbouw van een veredelingsprogramma en ben je beter in staat om mee te denken over de opzet en uitvoering van het veredelingsprogramma. Tijdens de cursus worden enkele excursies georganiseerd naar agrarische onderzoekinstellingen, keuringsdiensten en bedrijven.
In deze opleiding staat het nemen van monsters van partijen planten centraal. Je wordt je bewust van het belang van een goed representatief monster voor een goed en betrouwbaar toetsresultaat en je rol daarin als monsternemer.
In deze training krijgt u een algemeen beeld van Naktuinbouw als organisatie en de wet- en regelgeving die zij handhaaft. Er wordt uitgelegd welke procedures rondom kwekersrecht zijn opgesteld en wat uw rol hierin kan zijn.
Door onverwacht en heftig uitbreken kan bacterievuur grote schade aanrichten aan zowel meidoornhagen als in de fruit- en laanboomteelt.
In deze training leert u hoe u bacterievuur herkent, hoe deze ziekte zich verspreidt en welke bestrijding mogelijk is.
In deze training leert u de verschillen tussen boomsoorten, zodat u ze kunt herkennen aan kenmerken, zoals kleuren en bloeiwijzen.
Steeds vaker komen Nederlandse boomkwekers in aanraking met verschillende nieuwe insecten. Soms kwaliteitsorganismen en soms quarantaine-organismen. Welke insecten kunt u verwachten op uw boomkwekerij? Welk insect valt in welke categorie en wat betekent dat? Hoe herkent u de eikenprocessierups of symptomen van de Oost-Aziatische boktor?
In deze training leert u verschillende insecten herkennen. Ook behandelen we de regelgeving, keuringen en specifieke taken van de NVWA bij het aantreffen van een ‘Q’.
In deze cursus leer je meer over de bemesting van de planten in de volle grond.
In deze cursus leer je meer over de bemesting van de planten in container.
Deze cursus wordt gegeven door de adviseurs van Agropoli en Groeibalans.
Voor de export van plantmateriaal naar derde landen (buiten de EU) is het verplicht een exportinspectie aan te vragen en een fytosanitair certificaat op te maken. Dit dient te gebeuren via e-CertNL. Om bedrijven die voor het eerst gebruik gaan maken van e-CertNL op weg te helpen biedt Naktuinbouw een training e-CertNL.
Het kwekersrecht kent vele aspecten: nationaal en internationaal, juridisch en organisatorisch, landbouwkundig en administratief. In deze cursus verkrijg je in een kort tijdsbestek inzicht in de achtergronden, de mogelijkheden, de keuzes en procedures van het kwekersrecht.
In deze cursus leer je Nederlands van A tot Z, of het nu gaat om grammatica of uitspraak.
Inholland Academy organiseert samen met Berenschot een leergang waarbij tuinbouwondernemers en medewerkers zich verder kunnen ontwikkelen in data gedreven sturing van de bedrijfsprocessen. De bedrijfsvoering sturen op basis van kwantitatieve informatie wordt in de tuinbouw steeds belangrijker. Veel ondernemers willen aan de slag met de data uit het eigen bedrijf, maar het ontbreekt hen aan praktische en theoretische kennis. In deze leergang ga je direct aan de slag met het data uit het eigen bedrijf.
Bij EBC talen kan je een doelgerichte taaltraining volgen in meer dan 15 verschillende talen, hiermee kan je vlotter en met zelfvertrouwen communiceren in een vreemde taal.
Door de veranderingen in de maatschappij en daarom ook de sector, veranderen ook de eisen aan het ondernemerschap en leiderschap. Waar een ondernemer eerder voornamelijk ‘groene vingers’ hoefde te hebben, moet een ondernemer nu een veelvoud aan kwaliteiten vertegenwoordigen. In deze opleiding leer je alles om een toekomstbestendige en duurzaam bedrijf te creëren
U maakt kennis met de verschillende leiderschapsstijlen. Na deze training weet u welke stijl het beste bij u past. Daarmee bent in staat uw medewerkers te begeleiden zodat zij hun werkzaamheden optimaal kunnen uitvoeren.
De cursus Pensioen in Zicht markeert de overgang van een bestaan waarin werk bepalend was naar een levensfase die op allerlei manieren ingevuld kan worden. Veel deelnemers ervaren deze cursus als bezinning op hun loopbaan en voorbereiding op een nieuwe toekomst.
De adviseurs van Stigas verzorgen voorlichtingen over een reeks van onderwerpen op het gebied van gezond, veilig en vitaal werken. De voorlichtingen geven ze op locatie en kunnen op maat gemaakt worden voor elke situatie.
Hoe kun je de logistieke processen efficienter inrichten en waar zijn mogelijkheden om te optimaliseren?
In deze training leer je jouw mensen in vier trainingsdagen begeleiden naar maximaal resultaat. Na afloop van de training ben je niet alleen een goede leidinggevende, maar ook coach en inspirator! Helemaal handig.
In deze cursus leer je één specifiek onderdeel van leidinggeven, namelijk het voeren van coachingsgesprekken. Zodat je na afloop weet welke manier van coaching het beste past bij jouw medewekers.
Je leer om het beste uit je medewerkers te halen en om tegelijkertijd maximaal bij te dragen bij bedrijfsdoelstellingen.
Deze training is voor leidinggevende die millennials (geboren tussen 1980 en 2000) in hun team hebben en die graag het beste uit deze groep medewerkers wil krijgen.
Deze training is voor leidinggevenden die behoren tot de millennial generatie.
In deze training leer je meer inzicht krijgen in gelschaten, soorten en variëteiten van bomen en heesters in het openbare groen.
Wil jij je bedrijf verder professionaliseren, inspelen op de kansen die er zijn en een bedrijfsvisie voor de komende jaren bepalen? En wil je je als ondernemer, bedrijfsleider of (beoogd) opvolger ontwikkelen op het gebied van ondernemerschap en leiderschap? Volg dan het TOP Ondernemerschapsprogramma kwekerij